Технология

Latest
Most Viewed
Most Commented
iPhone 6 с рекордни продажби в първите дни на пазара

Повече от 10 милиона нови смартфона iPhone 6 и iPhone 6 Plus са продадени в първите три дни от пускането им на пазара. Новите модели смартфони са в продажба в САЩ, Австралия, Канада, Франция, Германия, Хонконг, Япония, Пуерто Рико, Сингапур и Великобритания. От 26 септември устройството ще се предлага в повече от 20 страни.

Фейсбук изтри 583 млн. фалшиви профила за 3 месеца.

Фейсбук започна мащабна кампания за прочистването си от фалшиви профили и коментари. Само през първото тримесечие на тази година компанията е изтрила 583 млн. фалшиви профила. Освен това екипът на социалната мрежа е „предприел действия“ срещу 837 млн. публикации спам и фалшиви публикации. Към всичко това Фейсбук е модерирал и 2,5 млн. публикации с реч… Read more »

Без такса роуминг в ЕС от 15 юни 2017 г.

Такса роуминг за обаждане, изпращане на SMS или използване на интернет в рамките на ЕС ще бъде забранена от 15 юни 2017 г. Това реши Европейският парламент с гласуването на новия пакет за телекомуникации, предложен от испанския евродепутат Пилар дел Кастийо. Според новия пакет от 30 април 2016 г. таксата за роуминг не може да… Read more »

Ново преносимо устройство ще съчетава смартфон и умен часовник

Ново преносимо устройство се очаква да излезе на пазара през следващата година. То ще се казва Portal и ще е насочено към потребителите, разочаровани от малките екрани на „умните часовници“ на устройства като Apple Watch или the Moto 360.

Скайп най-накрая получава функция за записване на обаждания

Майкрософт потвърди, че Скайп ще добави функция за записване на обаждания. Функцията за записване на обажданията на Skype ще бъде базирана на облак, което ще позволи на потребителите да записват обажданията си на няколко устройства. Той ще се предлага на Windows, Mac, Android, iOS и Linux. Записите комбинират видеото от всеки и всички екрани, споделени… Read more »