Технология

Latest
Most Viewed
Most Commented
Без такса роуминг в ЕС от 15 юни 2017 г.

Такса роуминг за обаждане, изпращане на SMS или използване на интернет в рамките на ЕС ще бъде забранена от 15 юни 2017 г. Това реши Европейският парламент с гласуването на новия пакет за телекомуникации, предложен от испанския евродепутат Пилар дел Кастийо. Според новия пакет от 30 април 2016 г. таксата за роуминг не може да… Read more »

Скайп най-накрая получава функция за записване на обаждания

Майкрософт потвърди, че Скайп ще добави функция за записване на обаждания. Функцията за записване на обажданията на Skype ще бъде базирана на облак, което ще позволи на потребителите да записват обажданията си на няколко устройства. Той ще се предлага на Windows, Mac, Android, iOS и Linux. Записите комбинират видеото от всеки и всички екрани, споделени… Read more »

В Швейцария пускат първия в света автобус без шофьор

Първите в света автобуси без шофьори ще се появят по улиците на Швейцария през пролетта на 2016 г.. Засега модерните автобуси са само два и ще се използват с туристически цели. Те ще возят до 9 човека по улиците на курортното градче Сион в Югозападна Швейцария. Автобусите са създадени от компанията BestMile („Бестмайл“) и са… Read more »

Допълнителен интернет трафик

Допълнителен интернет трафик

“Епъл” пусна най-тънкия таблет

Новият iPad Air 2 е само 6 мм и разпознава пръстови отпечатъци Новият iPad е с дебелина едва 6,1 мм – най-тънкото подобно устройство на пазара. Той има и сензор за пръстови отпечатъци, антирефлексно покритие за пръв път и процесор A8X, който е по-бърз от процесора, вложен в последната серия телефони iPhone.