Технология

Latest
Most Viewed
Most Commented
Windows 10 ще излезе в седем версии

Безплатно обновление от Windows 7, Windows 8 и Windows Phone 8.1 Microsoft обяви имената на всички версии на операционната система Windows 10, която се очаква на пазара в близките месеци. Платформата ще излезе в седем версии. Базовата версия за потребители на домашни компютри ще се нарича Windows 10 Home. Версията за малкия бизнес ще носи… Read more »

Нов вирус застрашава хиляди потребители на Епъл

Хиляди притежатели на Епъл устройства са застрашени от нов вирус, част от семейството WireLurker. Вирусът застрашава предимно китайските потребители на компютри и устройства с марката Епъл. Софтуерът се разпространява от Mac OS X компютри към мобилни устройства през USB съединения. WireLurker може да заразява и други програми, вече са инфектирани близо 500 приложения за OS… Read more »

Безплатните видеоразговори на Facebook Messenger вече са активни и за България

Безплатният видеочат на Facebook Messenger вече е наличен и за България. Социалната мрежа обяви, че услугата все още се доизпипва, но е достъпна в почти всички държави. Приложението Messenger има над 600 млн. потребители. Потребителите, които искат да използват видеочата, трябва да обновят приложението Messenger, като услугата е налична само за Android и iOS и… Read more »

В Канада е одобрена видео услугата на симултантен жестов превод!

Канадската радио-телевизионна и телекомуникационна комисия (CRTC) обяви, че видео услугата на симултантен жестов превод(VRS) ще бъде достъпна за канадците, които са глухи, с тежко увреден слух или с увреден говор, от началото на есента на 2015 година.

България е 11-та в света по бърз wi-fi на обществени места

България е поставена на 11-то място сред 172 страни в класация за най-добър безжичен интернет (wi-fi) на обществени места. Повечето страни на челни позиции в класацията се намират в Европа. На първо място по бързина на сваляне е Литва със средна скорост от 15,4 Mbps (мегабита в секунда). Следват Хърватия със средна скорост от 14,05… Read more »