Технология

Latest
Most Viewed
Most Commented
“Епъл” пусна най-тънкия таблет

Новият iPad Air 2 е само 6 мм и разпознава пръстови отпечатъци Новият iPad е с дебелина едва 6,1 мм – най-тънкото подобно устройство на пазара. Той има и сензор за пръстови отпечатъци, антирефлексно покритие за пръв път и процесор A8X, който е по-бърз от процесора, вложен в последната серия телефони iPhone.

Facebook пусна видеоразговори през Messenger

Facebook продължава да разширява функционалността на своето Messenger приложение. С новите подобрения може да се каже, че това приложение дава сериозна заявка за борба с конкурентите от Viber, WhatsApp и подобни. Последната добавка прави Messenger конкурент дори на Skype – Facebook Messenger получава възможност за водене на видеоразговори между общуващите потребители. За да започнете видеоразговор,… Read more »

Нова услуга за глухи и трудночуващи

Услугата Видео Relay (VRS) е телекомуникационна услуга, която позволява на глухите , трудночуващите и хората с увреден говор да комуникират чрез видео телефони и други подобни технологии с чуващи в реално време чрез жестомимичния език.

До 100 години ще живеем в подводни градове

Ако погледнем 100 години напред в бъдещето, най-вероятно дори няма да ни се налага да напускаме домовете си. Заради непрекъснато увеличаващото се население на Земята, немиуемно ще трябва да се намерят нови места за живеене. Градовете могат да бъдат и още два вида – летящи и подземни. Целта на летящите градове е да се движат… Read more »

Кораб експлодира над пустинята

Пилот загина, след като суборбиталният космическо кораб SpaceShipTwo се разби в близост до град Бейкърсфилд, Калифорния. Летателното средство се разби кратко след излитането си. Корабът експлодира в пустинята Моахаве, като вторият пилот е тежко ранен в инцидента. SpaceShipTwo е собственост на Virgin Galactic.