Технология

Latest
Most Viewed
Most Commented
Скайп пуска превод в реално време

Американският технологичен гигант „Майкрософт“ (Microsoft) пусна „Скайп транслейтър“ – тестова програма за аудио превод в реално време на разговорите по „Скайп“ (Skype). Засега програмата е за превод между английски и испански, но скоро ще бъдат включени и други езици. Скайп предлага превод в реално време. Софтуерът на програмата вече директно ще превежда между потребителите, докато… Read more »

Откриха плaнета близнак на Земята а братовчеди-защо не !

Ню Йорк. Планета близнак на Земята, на която е възможно да съществуват условия за живот, откриха учени от НАСА, които работят с телескопа „Кеплер“. Планетата Кеплер-22b е най-сходната с нашата, която е откривана досега, предаде ИТАР-ТАСС. Тя се намира в „зоната на живота“ – на такова разстояние от своята звезда, на каквото може да има… Read more »

WhatsApp – скоро ще предложи и видеоразговори

Популярният месинджър за мобилни устройства WhatsApp ще предложи в близките месеци възможност за видеоразговори. Първоначално тази функция ще бъде достъпна за потребителите на Android, а по-късно ще се появи за iOS, Windows Phone и вероятно за Blackberry. Наскоро Facebook, собственикът на WhatsApp, добави видеоразговори в своя Messenger, а това означава, че компанията вече има работеща… Read more »

Видео услугата на симултантен жестов превод

Видео услугата на симултантен жестов превод

Фейсбук видеото на живо/Facebook Live

Фейсбук разшири своята функция за излъчване на видео на живо – Facebook Live, като я направи видима в самото приложение и пусна други инструменти, които да улеснят потребителите в търсенето и коментирането в реално време. Ходът е най-голямото предизвикателство, което Фейсбук до момента е отправяла към онлайн конкурентите си, в това число към услугата за… Read more »