Технология

Latest
Most Viewed
Most Commented
Windows 10 ще излезе в седем версии

Безплатно обновление от Windows 7, Windows 8 и Windows Phone 8.1 Microsoft обяви имената на всички версии на операционната система Windows 10, която се очаква на пазара в близките месеци. Платформата ще излезе в седем версии. Базовата версия за потребители на домашни компютри ще се нарича Windows 10 Home. Версията за малкия бизнес ще носи… Read more »

Ако гледам Ефирна Аналогова Телевизия

Ако приемате  ефирна аналогова телевизия (гледате телевизия, ползвайки антена), ще ви е необходим телевизор с вграден цифров тунер и MPEG-4 декодер, за да гледате цифрова ефирна телевизия. Ако телевизионният ви приемник няма такъв тунер, трябва да включите допълнителен външен MPEG-4 декодер (set-top box) за приемане на цифровия сигнал. Няма нужда да сменяте телевизора си, ако… Read more »

В сърцето на Ню Йорк откриха най-скъпата метростанция

В Ню Йорк в района на Долен Манхатън беше открита най-скъпата метростанция в света на стойност 4 милиарда долара. Тя се намира точно под Световния търговски център и струва $4 млрд. Нейната внушителна конструкция предизвика критиките на много американци, които обвиниха властите в излишно разточителство. Строителството й се проточи цели 12 години, вместо заплануваните 5…. Read more »

Нов вирус застрашава хиляди потребители на Епъл

Хиляди притежатели на Епъл устройства са застрашени от нов вирус, част от семейството WireLurker. Вирусът застрашава предимно китайските потребители на компютри и устройства с марката Епъл. Софтуерът се разпространява от Mac OS X компютри към мобилни устройства през USB съединения. WireLurker може да заразява и други програми, вече са инфектирани близо 500 приложения за OS… Read more »

Безплатните видеоразговори на Facebook Messenger вече са активни и за България

Безплатният видеочат на Facebook Messenger вече е наличен и за България. Социалната мрежа обяви, че услугата все още се доизпипва, но е достъпна в почти всички държави. Приложението Messenger има над 600 млн. потребители. Потребителите, които искат да използват видеочата, трябва да обновят приложението Messenger, като услугата е налична само за Android и iOS и… Read more »