Технология

Latest
Most Viewed
Most Commented
Допълнителен интернет трафик

Допълнителен интернет трафик

Скайп най-накрая получава функция за записване на обаждания

Майкрософт потвърди, че Скайп ще добави функция за записване на обаждания. Функцията за записване на обажданията на Skype ще бъде базирана на облак, което ще позволи на потребителите да записват обажданията си на няколко устройства. Той ще се предлага на Windows, Mac, Android, iOS и Linux. Записите комбинират видеото от всеки и всички екрани, споделени… Read more »

Фейсбук изтри 583 млн. фалшиви профила за 3 месеца.

Фейсбук започна мащабна кампания за прочистването си от фалшиви профили и коментари. Само през първото тримесечие на тази година компанията е изтрила 583 млн. фалшиви профила. Освен това екипът на социалната мрежа е „предприел действия“ срещу 837 млн. публикации спам и фалшиви публикации. Към всичко това Фейсбук е модерирал и 2,5 млн. публикации с реч… Read more »

Емотикони – Обичам те

Apple пусна iOS 11.1, която идва с над 70 нови емотикона. Някои от новите емотикони включват вампир, таралеж, сендвич и русалка, а част от вече съществуващите са променени и с по-добър дизайн. Той също така включва нов емотикон – Обичам те в американския жестов език.

Робот избяга от лаборатория и предизвика улично задръстване

Уникална случка се разигра в Русия! Руски робот избяга от лаборатория в град Перм и предизвика улично задръстване, след като батериите му се изтощиха насред платното. Умната машина избягала от института „Промобот“, където обучават едноименните роботи как да се движат самостоятелно, по техен избор. Хуманоидът-беглец се възползвал от пропуска на един от инженерите, който забравил… Read more »