Спорт

Latest
Most Viewed
Most Commented
Първа загуба за волейболистите на световното първенство за глухи

Първа загуба допусна мъжкият ни национален отбор по волейбол на световното първенство за глухи, което се провежда в София. След поражение снощи от Белгия с 1:3. Интервю с Педро Прието – Венецуела,  Теодора и Дочка – „Лош сън“ и др.

Уго Пасос Световен шампион по борба за глухи

Португалците спечелиха,  Уго Пасос стана този вторник световен шампион, категория до 66 кг. гръко-римска борба за глухи. За да стигне до титлата, втора в кариерата му, Уго Пасос започна с победа над Шариев от Туркменистан с  2:0. Постигна същия резултат с Намиг Алиев от Азербайджан. накара португалецът надделя и над руснака Андрей Лазукин пак с… Read more »

Ден 3 (30-ми март 2015) – 18-ти зимни Дефлимпикс, Ханти-Мансийск, Русия.

Ден 3 (30-ми март 2015) – 18-ти зимни Дефлимпикс, Ханти-Мансийск, Русия.

Втора загуба за волейболистите на световното първенство за глухи

България загуби от Венецуела с 1-3 гейма и така няма да участва в четвъртфиналите на световното първенство по волейбол за глухи. Нашите отстъпиха драматично в първия гейм – 25-27, но спечелиха втория с 25-21. Силите им стигнаха дотук и след 18-25 и 17-25 останаха да играят до края на шампионата за местата от 9-о до… Read more »

Интервю на Иван Бургов с председателя на международния спортен комитет на глухите (ICSD) госпожа Ребека Адам

Биография на Ребека Адам Г-жа Адам е напълно глуха по рождение , първият й език е автарлийският жестомимичен език. От ранна възраст тя се радва на доверие в семейството, справя се с всяко предизвикателство и се учи да живее пълноценно. През 1995 г., Ребека завършва право в университета в Мелбърн.