Новини

Latest
Most Viewed
Most Commented
Глухите ученици в Онтарио се борят за по-добро образование

Глухите ученици казват, че получават по-лошо образование в местните училища, където учителите и директорите не искат или не могат да общуват с жестомимическия език. Гимназията „Sajiran Nadarajah” не предлага всички курсове които са необходими за кандидатстване в университет, така че той и други ученици са принудени да отидат в други местни училища за да преминат… Read more »

Ислямска държава обезглави още един американец

Екстремистката групировка „Ислямска държава” съобщи, че е екзекутирала чрез обезглавяване американският хуманитарен работник Питър Касиг, като предупреждение към САЩ. Джихадистката групировка разпространи видеозапис, показващ маскиран екстремист, който твърди, че е обезглавил Касиг, стоящ до отрязана глава. Питър Касиг е приел исляма, докато е бил в плен, а новото му име е било Абдул Рахман. Записът… Read more »

Нямат пари, но не им се работи

Българските младежите са най-големите мързели на Европа 75% от младите хора в страната ни не се интересуват от политика, почти 28% от тях заявяват, че ще гласуват, а други 10% биха продали гласа си веднага. Две трети от младежите признават, че имат прекалено много свободно време и не правят нищо, като се позова на изследване… Read more »

Балтимор на бунт заради смъртта на афроамериканец

Бунтовете започнаха няколко часа след погребението на Фреди Грей, 25-годишен чернокож младеж, който почина на 19 април, след като бе ранен в полицейския арест. Горят няколко сгради в Балтимор. Разбунтувалите се чернокожи подпалиха аптека, няколко полицейски автомобила и жилищни сгради. Цяла нощ пожарникарските сирени не млъкнаха. Освен че палят, размирниците хвърлят тухли и пръчки по… Read more »

Над 62 000 мигранти са влезли в Гърция през януари

Гърция превозва хиляди мигранти от островите в Егейско море към континенталното пристанище в Пирея сред съобщения, че вълната от хора се движи с рекордни размери. Въпреки няколкото трагедии във водите между Турция и Гърция през януари трафикът не намалява. 360 мигранти и бежанци са загинали през януари 2016 година в опит да достигнат до Европа…. Read more »