Новини

Latest
Most Viewed
Most Commented
Шотландия казва No на независимостта?

53% от шотландците не искат да се отделят от Великобритания. Ново социологическо проучване посочва, че едва 47 на сто от жителите на автономната британска провинция ще гласуват за отделянето на родината си от Обединеното кралство. Шотландците ще гласуват на 18 септември дали да останат под властта на Лондон или не.

Каубоят на Марлборо почина

Даръл Уинфилд, известен като каубоя на „Марлборо“, е починал в САЩ на 85-годишна възраст. Уинфилд не е бил актьор, а истински каубой. Той се снимал в рекламите на „Марлборо“ от края на 60-те до края на 80-те години на ХХ век. Мъжът се превръща в един от най-разпознаваемите каубои на марката цигари. Уинфилд е починал… Read more »

Земята в Непал не спира да се тресе

Земетресението, което е най-силното в Непал от 81 години насам, предизвика лавина на връх Еверест. Броят на жертвите на смъртоносния трус в страната може да достигне 4500 души. Земетресение с магнитуд 7,5 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на Непал, съобщиха от Европейския сеизмологичен център. Земният трус е усетен в 11,56 ч. местно… Read more »

Домашно приготвен алкохол уби 41 в Индия

Най-малко 41 души са починали в бедняшко предградие на Мумбай, след като са пили домашно приготвено силно алкохолно питие. Още 21 човека са приети в болница. Полицията е арестувала и разпитва трима души, обвинени, че са произвели и продавали алкохола на бедни работници. Смъртните случаи от нелегално произведен алкохол са често явление в Индия, защото… Read more »

Австрия арестува двама мъже за връзки с атаките в Париж

Двама души бяха арестувани в бежански лагер в австрийския град Залцбург по подозрения, че са свързани а атентатите в Париж от миналия месец. Те са се престрували на бежанци и са имали фалшиви сирийски документи за самоличност. Мъжете са французи от алжирски и пакистански произход и са влезли в Европа през Гърция с фалшиви сирийски… Read more »