Новини

Latest
Most Viewed
Most Commented
Глухите повече неграмотни ???

В скорошно предаване по Канал 1 на Българската национална телевизия (БНТ1), в Специализираната програма за хора с увреден слух, бяха показани петима глухи работници в „Кремона“ ЕООД – България, които изработват цигулки и китари, а също така коментари относно различните мнения за глухите в Териториалната организация на глухите в Казанлък.

Турция ще се бори срещу тероризма

Турция няма да позволи членовете на коалицията да използват базите й в борбата срещу групировката „Ислямска държава“ (ИД), ако целите на борбата не включват сваляне на режима на сирийския президент Башар Асад. Турция не може да стои извън международната коалиция, която се бори срещу джихадистите от „Ислямска държава“.

Арестуваха сина и съпругата на лидера на Ислямска държава

Ливанската армия арестува съпругата и един от синовете на лидера на групировката „Ислямска държава“ Абу Бакр ал Багдади. Двамата са били задържани, докато се опитвали да преминат през границата от Сирия в Ливан, поясниха представители от ливанските сили за сигурност. Те са били арестувани край ливанския сунитски град Арсал, уточнява АФП. Задържаните веднага са били… Read more »

Храните в Русия поскъпват ударно

Цените на хранителните стоки в Русия се повишиха главоломно, а ЕС заяви, че няма да вдигне санкциите срещу Кремъл. Агенцията съобщава, че външните министри на Общността са се договорили действащият механизъм да бъде продължен през март месец на още 6 месеца. Според ЕС продължаване на рестриктивните мерки се налагало заради влошаването на ситуацията в Източната… Read more »

Четири години от тройното бедствие в Япония

Япония отбелязва четвъртата годишнина от земетресението със сила 9, последвалата вълна цунами в североизточните райони, отнела живота на 18 500 души и най-тежката ядрена злополука в японската история. Четвъртата годишнина от тройното бедствие на 11 март 2011 г. ще бъде почетена от японците с минута мълчание в 14.46 ч. местно време (7.46 българско) – в… Read more »