Новини

Latest
Most Viewed
Most Commented
Джихадисти екзекутираха 250 сирийски войници

Джихадистите от „Ислямска държава“ са екзекутирали 250 сирийски войници, пленени, когато групата превзе авиобаза в провинция Ракка през уикенда, съобщава „Ройтерс“, позовавайки се на видео в YouTube и потвърдено като истинско от „Ислямска държава“. Видеото показва телата на десетки мъже, лежащи с лице към земята.  Те били само по бельо. Телата били разположени в дълга… Read more »

Унгария с нов протест срещу интернет данъка

На 26-ти октомври около десет хиляди жители на Будапеща излязоха на протест пред сградата на Министерството на Националната икономика. Десетки хиляди граждани отново протестираха срещу опита на властите в Унгария за наложат първия в Eвропа данък върху интернет.

Щъркел се появи в монтанско село навръх Нова година

Щъркел се появи навръх Нова година в монтанско село, въпреки минусовите температури. Вече няколко дни предвестникът на пролетта обикаля къщи и дворове, за да си търси храна и топъл подслон. Пренощувал дори при кокошките на местен жител. Хората му дават месо, за да оцелее и дочака пролетта. В селото има щъркелово гнездо, което всяка пролет… Read more »

Родено в тоалетната на влак бебе оцеля след падане на жп линия

Бебе, родено в тоалетната на влак в Индия, е оцеляло, въпреки че се е хлъзнало през клозетната чиния и е паднало на железопътната линия. Жена роди в тоалетната на неподвижен влак в индийския щат Раджастан, при което бебето паднало през дупката на клозетната чиния на релсите, но по чудо оцеляло. Бременна 22-годишна жена, чието име… Read more »

400 имигранти се удавиха в Средиземно море

Около четиристотин души са в неизвестност, след като корабче, претоварено с нелегални емигранти, се преобърнало в Средиземно море между Либия и Италия. Италианската брегова охрана спаси 144 корабокрушенци от злополучния кораб, но оттогава не е открила други оцелели, въпреки че в издирването се включиха и самолети. Италия е спасила повече от 8000 нелегални имигранти от… Read more »