Новини

Latest
Most Viewed
Most Commented
Всички деца, хванати в пещерата в Тайланд, вече са спасени

Всичките 12 момчета от футболния отбор „Дивите глигани“, които бяха хванати в капан от придошла вода в пещерата Кхао Луанг, вече са извадени. Момчетата прекараха над две седмици в пещерата заедно с треньора си. Децата и треньорът им по футбол бяха блокирани на 23 юни от покачващите се води в пещерата, разположена дълбоко в северната… Read more »

Почина Коко, най-умната маймуна в света

Горилата Коко, известна с това, че се научи да говори с езика на жестовете от своя треньор, почина на 46-годишна възраст. Горилата Коко е родена през 1971 г. в зоопарка на Сан Франциско. Доктор Франсин Петерсън, която работи с нея по университетски проект, научава Коко да комуникира с хората. В разгара на славата си Коко… Read more »

Миещо мече изкачи 25-етажна сграда и стана интернет сензация

Енот (миеща мечка) се превърна в интернет сензанция, след като изкачи 25-етажна сграда в американския щат Минесота. Десетки хора се събраха пред зданието, притеснени за съдбата на животното. То прекара няколко часа на перваза на 17-ия етаж, след което се опита да слезе на земята, но не успя. След това започна да се изкачва по… Read more »

Вулкан изригна в Гватемала

Броят на жертвите от изригването на вулкана Фуего в Гватемала вече достига 99. Броят им бързо нараства. Кратерът, разположен на 40 километра югозападно от Гватемала сити, изхвърли огромен стълб от вулканична пепел. Стълбът дим, който вулканът е изхвърлил е достигнал височина 2,2 километра над нивото на кратера. Изригването засегна над 2.5 милиона души около един… Read more »

Макрон награди с френско гражданство мигрант, спасил дете

Млад мигрант от Мали, който спаси 4-годишно момче, висящо от балкон на блок в Париж. Пред тв канала BFMTV младият мъж от Мали разказа, че минавал близо до сградата, когато видял да се събира тълпа край нея. След това забелязал провесеното от балкона дете. „Не се замислих, спасих го“, каза той. Мамуду Гасама (22 г.)… Read more »