Новини

Latest
Most Viewed
Most Commented
Бойко предложи задължително включване на жестов превод в новините поне веднъж дневно

Премиерът Бойко Борисов пое ангажимент за включването на задължително наличие на жестов превод в поне една емисия на новините по националнит телевизии в проектозакон за българския жестов език, който се очаква да бъде скоро видим за обществено обсъждане. А кой ще променя закона за жестовия език че да има внесени промени в закона за новините… Read more »

Всички деца, хванати в пещерата в Тайланд, вече са спасени

Всичките 12 момчета от футболния отбор „Дивите глигани“, които бяха хванати в капан от придошла вода в пещерата Кхао Луанг, вече са извадени. Момчетата прекараха над две седмици в пещерата заедно с треньора си. Децата и треньорът им по футбол бяха блокирани на 23 юни от покачващите се води в пещерата, разположена дълбоко в северната… Read more »

Почина Коко, най-умната маймуна в света

Горилата Коко, известна с това, че се научи да говори с езика на жестовете от своя треньор, почина на 46-годишна възраст. Горилата Коко е родена през 1971 г. в зоопарка на Сан Франциско. Доктор Франсин Петерсън, която работи с нея по университетски проект, научава Коко да комуникира с хората. В разгара на славата си Коко… Read more »

Миещо мече изкачи 25-етажна сграда и стана интернет сензация

Енот (миеща мечка) се превърна в интернет сензанция, след като изкачи 25-етажна сграда в американския щат Минесота. Десетки хора се събраха пред зданието, притеснени за съдбата на животното. То прекара няколко часа на перваза на 17-ия етаж, след което се опита да слезе на земята, но не успя. След това започна да се изкачва по… Read more »

Вулкан изригна в Гватемала

Броят на жертвите от изригването на вулкана Фуего в Гватемала вече достига 99. Броят им бързо нараства. Кратерът, разположен на 40 километра югозападно от Гватемала сити, изхвърли огромен стълб от вулканична пепел. Стълбът дим, който вулканът е изхвърлил е достигнал височина 2,2 километра над нивото на кратера. Изригването засегна над 2.5 милиона души около един… Read more »