Култура

Latest
Most Viewed
Most Commented
Торонто Международен Глухи Филм & Фестивал на изкуствата (TIDFAF) 27 Май – 31 май 2015

Торонто Международен Глухи Филм & Фестивал на изкуствата (TIDFAF) 27 Май – 31 май 2015 Много филми бяха показани и те са Стената (Германия), Племето (Украйна – Холандия) и още много други …

За първи път – международен фестивал с превод за глухи в България

Една седмица на танца – така се нарича международният фестивал в Пловдив, който се откри на 28 август 2014. За първи път събитията на фестивала имат превод за глухи – жестомимика. Уважението към нечуващите хора е заради техните таланти – включително таланта да танцуват.

Жестовият език да бъде признат като официален в България

Събитие е изключително важно, защото то е една сериозна крачка към постигане на нашата основна цел – жестовият език да бъде признат като официален в България. Събитието, 13 ноември 2014 година, четвъртък от 17:00 часа в Американския център на Столична библиотека на площад „Славейков“ 4. Програмата на събитие бе: 1. Кратко представяне на екипа от… Read more »

Що е то – култура на глухите?

Какво е съдържанието на понятието „култура на глухите“? Възможно ли е думата „култура“ да се свърже с хората, които не чуват? Тези въпроси се задават често. Истината е, че културата е самото сърце на общността на глухите хора навсякъде по света. Понятията „език“ и „култура“ са взаимосвързани и са се предавали от поколение на поколение… Read more »

Почетоха Робин Уилямс на наградите “Еми”

Комикът Били Кристъл отдаде специална почит към покойния си колега Робин Уилямс по време на 66-ата церемония на телевизионните награди “Еми“, известни като телевизионните оскари. Със свито гърло и треперещ глас той го нарече “най-ярката звезда в комедийната галактика“. Робин Уилямс беше почетен в сегмента In Memoriam, посветен на холивудски звезди и уважавани представители на… Read more »