Култура

Latest
Most Viewed
Most Commented
Кой продава Берлинската стена?

Берлинската стена падна преди 25 години – на 9 ноември 1989 година. И от гранично съоръжение, разделящо Изтока и Запада, се превърна в политически символ, идейно вдъхновение, призрак на травмиращо минало, културен феномен. В стотиците магазинчета за сувенири в Берлин десетки туристи всеки ден купуват парченца от стената. Малките късчета бетон със следи от ярка… Read more »

„Национален институт за глухи младежта в Париж“

Филмът се казва „Национален институт за глухи младежта в Париж“ На 24 ноември, 2012 г. Л’Аб дьо Епе, (1712 г – 1789 г.) бащата на образованието на езика на знаците, 300 години би остарял. За рождения си ден, много събития се планират на национално ниво.

Жестов ресторант в Торонто (Канада)

Жестов ресторант в Торонто (Канада)

Амишите на живот

Амишите (на англ. Amish) са анабаптистка християнска религиозна група, живееща в САЩ и Онтарио, Канада. Наброяват около 198 000 човека в 21 щата. Охайо има най-голяма концентрация на амиши (55 000), следван от Пенсилвания (47 000) и Индиана (37 000).

10-и ноември – 25 години преход в България

Днес се навършват четвърт век от началото на българския преход. На 10 ноември 1989 г. на пленум на Централния комитет на БКП Тодор Живков бе освободен от поста генерален секретар. Той управляваше страната еднолично в продължение на 33 години. Със свалянето от власт на българския диктатор започват политическите промени и прехода на страната към демокрация… Read more »