История

Latest
Most Viewed
Most Commented
Днк-тестът потвърди 99,9%, че убитият е именно Осама

Осама бин Ладен  е член на богата фамилия в Саудитска Арабия и основател на терористичната организацията Ал Кайда, отговорна за Атентатите от 11 септември 2001 г. в САЩ, както и за многобройни други атентати срещу цивилни и военни цели.

Битка при Гетисбърг

Бойното поле Гетисбърг (Gettysburg Battlefield) се намира в Пенсилвания. Това е мястото, където се е водила битката между войските на Съюза и войските на Конфедерацията, Американската гражданска война. Тази важна битка се е провела от първи до трети юли 1863 година. Сблъсъкът между двете армии започва на 1 юли 1863 г., когато предни части от… Read more »

„Музей на СГБ” и „Глух работят на терминал 2 в София”

„Музей на СГБ” и „Глух работят на терминал 2 в София”

Кутията за енфие продадена за невероятните 665 000 долара

Златна кутия с изумруди за енфие, принадлежала на Димитър Станчов, посланик на България в Русия, бе продадена на търг на Кристи’с във вторник за 665 хиляди долара. Била е дар за Станчов от руския император Николай II. Димитър Янев Станчов е български дипломат и политик, оглавявал 28-ото правителство на България (1907 г.). Той е роден… Read more »

Обезглавен петел живял 18 месеца

На 10-ти септември, 1945г. Лойд Олсен подготвял вечеря за жена си. След като обезглавил петела, едното ухо и по-голямата част от мозъка му останали свързани с тялото.Петелът се разбунтувал, но не след дълго се успокоил. Още не осъзнал какво се е случило дори се опитал да използва клюна за да почисти перата си. Олсен се… Read more »