История

Latest
Most Viewed
Most Commented
„Музей на СГБ” и „Глух работят на терминал 2 в София”

„Музей на СГБ” и „Глух работят на терминал 2 в София”

Кутията за енфие продадена за невероятните 665 000 долара

Златна кутия с изумруди за енфие, принадлежала на Димитър Станчов, посланик на България в Русия, бе продадена на търг на Кристи’с във вторник за 665 хиляди долара. Била е дар за Станчов от руския император Николай II. Димитър Янев Станчов е български дипломат и политик, оглавявал 28-ото правителство на България (1907 г.). Той е роден… Read more »

Обезглавен петел живял 18 месеца

На 10-ти септември, 1945г. Лойд Олсен подготвял вечеря за жена си. След като обезглавил петела, едното ухо и по-голямата част от мозъка му останали свързани с тялото.Петелът се разбунтувал, но не след дълго се успокоил. Още не осъзнал какво се е случило дори се опитал да използва клюна за да почисти перата си. Олсен се… Read more »

Амелия Еърхарт става първата жена, прелетяла над Атлантическия океан сама

Амелия Мери Еърхарт е американски авиатор, една от първите жени-пилоти и първата жена, прелетяла над Атлантическия океан. Родена на 24 юли 1897 г. Изчезва безследно на 2 юли 1937 над Тихия океан по време на околосветски полет. Обявена е за мъртва на 5 януари 1939 г. На 20 май 1932 г. 34-годишната Амелия Еърхарт излита… Read more »

Тайните на Кааба

Кааба е древен храм, около който е построена джамията Масджид ал-Харам (Голямата джамия) в град Мека, Саудитска Арабия.