История

Latest
Most Viewed
Most Commented
Международен ден на жената

Международният ден на жената се празнува всяка година на 8 март. Това е ден за международно признание на икономическите, политическите и обществените постижения на жените. Кратка История Първият Ден на жената е отбелязан на 23 февруари 1909 г. в САЩ по инициатива на Американската социалистическа партия. Идеята за създаване на международен ден на жената се… Read more »

Амелия Еърхарт става първата жена, прелетяла над Атлантическия океан сама

Амелия Мери Еърхарт е американски авиатор, една от първите жени-пилоти и първата жена, прелетяла над Атлантическия океан. Родена на 24 юли 1897 г. Изчезва безследно на 2 юли 1937 над Тихия океан по време на околосветски полет. Обявена е за мъртва на 5 януари 1939 г. На 20 май 1932 г. 34-годишната Амелия Еърхарт излита… Read more »

Кутията за енфие продадена за невероятните 665 000 долара

Златна кутия с изумруди за енфие, принадлежала на Димитър Станчов, посланик на България в Русия, бе продадена на търг на Кристи’с във вторник за 665 хиляди долара. Била е дар за Станчов от руския император Николай II. Димитър Янев Станчов е български дипломат и политик, оглавявал 28-ото правителство на България (1907 г.). Той е роден… Read more »

Битка при Гетисбърг

Бойното поле Гетисбърг (Gettysburg Battlefield) се намира в Пенсилвания. Това е мястото, където се е водила битката между войските на Съюза и войските на Конфедерацията, Американската гражданска война. Тази важна битка се е провела от първи до трети юли 1863 година. Сблъсъкът между двете армии започва на 1 юли 1863 г., когато предни части от… Read more »

Крис Кинопик, президент и главен изпълнителен директор, CHS

Моля представете се. Здравейте, моето име е Крис Кинопик (Chris Kenopic). Аз съм президент и главен изпълнителен директор на КАНАДСКОТО ОЩЕСТВОТО НА ЧУВАЩИТЕ (CHS). Кога сте роден в и къде? Разкажете ми малко повече за семейството си и в кое училище сте учил? Имате ли свое семейство?