10-годишни момичета са принуждавани да се омъжват. и т.н.

Details

10-годишни момичета са принуждавани да се омъжват.

Десетгодишни момичета са принуждавани да се омъжват, а около 700 милиона жени и момичета в цял свят са сключили брак преди да навършат 18 години. Ранният брак поставя момичетата в неблагоприятно положение, лишавайки ги от основните им права да учат, да се развиват и да бъдат деца. Момичетата, които се омъжват твърде млади, не могат да посещават училище, по-вероятно е да се сблъскат с домашно насилие, злоупотреба, изнасилване. Те забременяват, изложени са на опасност от различни болести, предавани по полов път, включително ХИВ.

 

В цяла България той е опасен за хората.

Жителите на София дишат най-мръсния въздух в Евросъюза. Между 14 и 18 хил. души умират в България поради лошото качество на въздуха у нас. А 13% от замърсеността му се дължи на автомобилите, като сред вредните емисии на първо място са фините прахови частици. В цяла България той е опасен за хората.

 

114-годишна китайка се омъжи.

114-годишна китайка се омъжи за 71-годишен мъж, с когото се запознала в дом за стари хора. Отнело му една година да я убеди да се омъжи за него.  В крайна сметка тя казала „Да“ и двамата сключили брак.

 

Заложническа драма, 7 убити и 22-ма ранени в Афганистан.

Стрелци, носещи военни униформи са атакували шиитиско светилище в Кабул, взимайки голям брой заложници. Полицията е успяла да убие един от нападателите. 18 души са били отведени в болница. Според местни източници има 7 убити.