Японци се редят на опашка, за да гушкат таралежи

Details

В тематичното кафене „Хари“ между 20 и 30 таралежа от различни породи посрещат посетителите.

Ако тематичните кафенета, предлагащи компанията на котки, зайци, бухали, ястреби и дори змии не са достатъчни в Япония – страна, чиито обитатели обичат всякакви сладки създания, жителите на Токио вече имат нов избор – да гушкат таралежи.

Клиентите на тематичното кафене „Хари“ – заигравка с наименованието на животното в Япония, се редят на опашка, за да прекарат известно време в компанията на бодлив бозайник.

В заведението, намиращо се в Ропонги, Токио, между 20 и 30 таралежа от различни породи драскат и дремуцат в стъклени аквариуми.

Срещу сума от 1000 йени (9 долара) в работен ден и 1300 йени (12 долара) в почивен ден, желаещите могат в продължение на един час да играят с таралежи и да ги гушкат, внимателно, разбира се.

Бодливите бозайници отдавна се продават в Япония като домашни любимци, въпреки че не са туземни за островната нация.

От персонала казват, че заведението се радва на голяма популярност, след като отваря врати през февруари, и често се налага желаещите да погушкат таралежи да чакат на опашка.

„Искахме да покажем на хората очарованието на тези създания и да опровергаем битуващото погрешно схващане, че е трудно те да бъдат докосвани. Най-сладкото при таралежите е, когато се отпуснат и най-после покажат муцунките си“, казва служител на кафенето.