Ханти-Мансийск е домакин на 18-ти зимни Дефлимпикс през 2015 г.

Details

Ханти-Мансийск ще бъде домакин на 18-ти зимни игри за глухи Дефлимпикс следващата година. Игрите ще се проведат от 27 февруари до 7 март 2015 г.

Домакинството на град Ханти-Мансийск е одобрено от Междуведомствена комисия на руското правителство след презентациите от д-р Валерий Рухледев, почетен председател на руския Спортен комитет на глухите, и г-жа Наталия Комарова, губернатор на Ханти-Мансийск .

Министерството на спорта на Русия, руския Спортен комитет на глухите и административното ръководство на Ханти-Мансийския автономен окръг ще започнат формиране на организационния комитет, който ще подготвя Зимните игри за глухи в Русия .

Дефлимпикс`2015 ще включва пет зимни спорта: ски бягане, сноуборд, кърлинг, алпийски ски и хокей на лед .

Церемонията по откриването и закриването на 18-тите зимни Дефлимпикс за глухи ще се състои на Арена Угра.

Дали предаването на олимпийския огън ще се състои както на 22-те летни Дефлимпикс?

Ханти-Мансийският автономен окръг се намира в Средна Русия, в централната част на Западен Сибир. Разстоянието до столицата на Руската федерация Москва е 2500 км.

В Ханти-Мансийск се провежда Световна купа по шахмат, а също и две световни първенства по биатлон. Както можете да видите на тези снимки, предстоящите 18-ти зимни игри „Дефлимпикс” ще бъдат най-запомнящото се събитие за всички спортисти и фенове.