Фондация „Заслушай се” в пети финалист в 2015

Details

Фондация „Заслушай се” бяха сред 27-те проекта, преминали през първоначалната експертна селекция, и получиха възможност в продължение на два месеца да доразвият идеите си чрез серия от бизнес обучения, консултации, срещи с ментори и допълнителна подкрепа в Акселератора.

В края на септември, след задълбочени интервюта с представители на Нова Броудкастинг Груп и Reach for Change, бяха определени петимата финалисти в ПРОМЯНАТА 2015.

Фондация „Заслушай се”, Сдружение „Ре-акт”, Фондация „Здраве и социално развитие”, Сдружение „Онкоболни и приятели” (Бургас), Спортен клуб Twisted Jiu Jitsu са петимата финалисти, които продължават в третия и най-важен етап на ПРОМЯНАТА 2015.

След броени дни проектите ще преминат в следващата фаза на конкурса – онлайн кампания, в която всеки може да подкрепи избрания от него предприемач чрез онлайн гласуване. Окончателното решение на журито и обявяването на победителя ще стане в началото на декември.

Големият победител ще получи максималното финансиране от 30 000 лева, а останалите четири проекта – финансиране от по 7 500 лева, като всеки от петимата финалисти може да разчита на менторска подкрепа, допълнителни обучения и консултации, медийно отразяване и популяризиране на своя проект.

Покажете вашата подкрепа!

Екип Заслушай се има много конкретна идея как децата и младежите с увреден слух в България могат да имат равен достъп до образование и култура:

– чрез внедряване на съществуваща софтуерна платформа за осъществяване на жестов превод в ефир и – превод тип говор-към-текст с помощта на специализирани хардуерни и софтуерни приложения и съдействие на редактор зад кадър.