Фейсбук не е безопасно място! и т.н.

Details

Жена се взриви и уби поне осем души в Нигерия

Жена се взриви и уби поне осем души в такси в Майдугури, столицата на северноизточния щат Борно в Нигерия. Около осем загинали и 15 ранени и откарани в болници. Полицията заяви, че жената най-вероятно е сред жертвите.

Фейсбук не е безопасно място!

Фейсбук никак не е безопасно място, макар и да си мислим, че данните ни са защитени. Има няколко неща, които е наложително да изтриете от Фейсбук профила си, за да сте сигурни, че няма да имате проблеми с личните ви данни.

Задължително обаче трябва да изтриете:

  1. Адресът и местоположението ви: Човек никога не знае дали няма зложелатели, които могат да се възползват от тази информация;
  1. Кои са роднините ви: Тази информация може да бъде използвана дори от телефонните измамници, които могат да се обадят на майка ви и да излъжат, че „синът ѝ е пострадал при катастрофа“;
  1. Снимки на децата ви: В интернет има всякакви ненормалници, които могат да използват тези фотоси за непристойни цели. Освен това, когато детето ви порасне, едва ли ще ви благодари ли, че сте качвали всяка негова смешна (за вас) или засрамваща снимка във Фейсбук;
  1. Повечето от „приятелите“ ви: Признайте си, че не поддържате близки отношения с всичките си 3000 приятели във Фейсбук. Според изследванията човек може да има най-много 150 приятелства. Ако изтриете ненужните контакти, прекарването ви в мрежата ще стане далеч по-приятно и ненатоварващо.

Съвет: Никога не изтривайте телефонния си номер, защото това е единственият начин да си върнете откраднат профил.

 

Седем българи отиват на съд в Унгария за смъртта на 71 мигранти в камиона-ковчег

Унгарската полиция съобщи, че ще бъдат повдигнати обвинения срещу седем българи и афганистанец след завършване на разследването на смъртта на 71 мигранти, открити в камион в Австрия миналата година. Четирима души са обвинени в убийство, а други четирима може да бъдат подведени под отговорност за организиран трафик на хора. Аутопсията показа, че хората вероятно са умрели от липса на кислород малко след като камионът е излязъл от унгарската столица.

ТОКШОУ, Дамян Калчев, Председател на РО – София.

ТОКШОУ – Митко Якимов, Председател на Фондация “ Глухи без граници – България “

ТОКШОУ – Mилена Иванова Гъркова – Калинова, Председател на Национална Асоциация на преводачите на жестов език в България (НАПЖЕБ).