Турски самолет кацна в Канада след бомбена заплаха

Details

Бомбена заплаха принудени самолет на турските авиолинии да се приземи аварийно в Канада. Еърбъс 330 е изпълнявал полет от Ню Йорк до Истанбул.

От международното летище Халифакс обявиха рано в неделя, че полет 2, с 256 души на борда се е приземил безопасно и полицията вече е на мястото на инцидента.

Полицията ще претърси самолета на турските авиолинии, използвайки полицейски кучета, обучени в експлозиви.

Канадската полиция заяви, че заплахата за бомба е получена в 10:50 часа местно време. Сайтове за проследяване на полетите показват, че по това време самолетът вече е бил излетял от международното летище Джон Ф. Кенеди.

Миналия вторник вечерта, Полет 55 на „Еър Франс“, който излетя от международното летище Дълес край Вашингтон бе отклонен към Халифакс след заплаха анонимна заплаха за бомба.

Заплахата дойде след атентатите от 13 ноември в Париж, при които загинаха 130 души. От тогава загрижеността за сигурността в света нарасна, а в редица страни бяха въведени безпрецедентни мерки за сигурност.

Хакерската група „Анонимните“, която обяви кибер война на джихадистите, съобщи, че Ислаямска държава планира осем атаки за 22 ноември.

Анонимните публикуваха списък на събития във Франция, САЩ, Индонезия, Италия и Ливан, за които твърдят, че ще бъдат цел на атентати.

Според „Анонимните“ не е напълно сигурно, че изброените събития са в опасност, но предупреждават хората да бъдат внимателни.