Съдбата на нечуващо българче в Дания

Details

А сега една история от сайта ВЗАИМНО КОМ, който реализираме съвместно със сдружението Медии с човешко лице. Негови герои са унижените и оскърбените, нечуващи и инвалиди. Историята е за Емил. Един датски младеж, който е нечуващ. Един ден той играе футбол, пада лошо, но в този момент край него минава мъж, който му помага и даже предлага да го заведе до вкъщи. По пътя разпитва Емил кой е и с какво се занимава, младежът признава, че е осиновен и доведен от България.Мъжът пък имал годеница българка на име Кристина, която след това решава да проучи историята на момчето. Изпраща всички данни в датска телевизия, която открива българската майка Славка от Ямбол. ИСТОРИЯТА става много популярна в Дания, но в Българя пръв я разказа в сайта Взаимно КОМ редакторът ИВАН Бургов, който в дните преди Коледа замина за Ямбол, за да се срещне с майката Славка. ЕТО НЕЙНАТА ИСТОРИЯ.

Славка е още ученичка, когато забременява. Ражда бебе, което не чува като нея,  принудена е да го остави в Дом майка и дете. По-късно Емил е осиновен от датско семейство и следите му се губят.

Датската телевизия урежда пътуване на Славка до Дания, плаща всички разноски. Срещата става пред камерите, Емил до последния момент не знае, че ще се срещне с родната си майка 20 години след като е бил изоставен.

В крайна сметка се събират всички. Емил се радва и на биологичната си майка, и на новите си родители. Датският баща на Емил е министър на спорта, те имат и осиновена дъщеря – японка.

В семейството само Емил е глух,но всички научват на жестов езика на заради българското дете.

Сайтът ВЗАИМНО КОМ е единственият в България,в който има специализирани репортажи и новини с жестов превод.