„Споделена вяра“ на Катерина Куманова ви очаква /видео/

Details

Младата художничка Катерина Куманова откри своята изложба-иконопис в галерия „Пловдив”. Тя е озаглавила експозицията си „Споделена вяра”. Катерина Куманова е завършила църковна живопис в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство. Тя е родена в Пловдив и в ранна детска възраст вследствие на тежко заболяване загубва слуха си. Тогава започва да изявява своя талант върху платното. Влага много енергия и в запознаване с история на изкуството. Макар и само на 23 години Катерина Куманова има редица творчески изяви –носител е на награда „Атанас Стайков” на Национален дарителски фонд „13 века България”, а през 2005 г. година е отличена в Първия национален конкурс на рисунката в София.
Куманова прави своята първа самостоятелна изложба през 2006-та година, последват още три в Пловдив, Казанлък и София. Във всички свои изяви младата художничка показвай тънък усет към каноничната иконопис. През 2010 г. участва в проекта „И ние можем” за студенти със специални обучителни потребности с ръководител проф. Атанас Славчев. От 2011 г. Катерина Куманова е член на ДПХ.
За себе си Катерина споделя, че докато рисува икони преживява истински духовен катарзис и концентриране на всички чувства към богословските образи.
Изложбата на Катерина Куманова е израз на искрено споделената й вяра, че „Невъзможното за човека е възможно за Бога!”. Експозицията ще бъде открита в понеделник от 18 часа и ще продължи до 14 януари.