Сиамски близначета и т.н.

Details

До 40 евро на ден изкарва от просия

До 40 евро на ден изкарва от просия в Брюксел. Младен се превърнал в просяк, след като бил измамен от българин, който го наел като строител.  35-годишният мъж е достатъчно откровен: „Между 20 и 40 евро изкарвам от просия. Аз спя до късно и като дойда, хората ми дават“. Младен Желязков от Видин, живее в сградата на ЖП гарата в Брюксел.  Младият мъж, който се прехранва в сърцето на Европа с просия, не иска да се прибере в родината си. Категоричен е, че няма какво да прави във Видин и предпочита да изкарва с просия парите си от милостиня в Брюксел.

 

Бразилка уби бременна девойка

25-годишна жена, страдаща от психическо заболяване, намушка, а след това е разпорила корема на бременно 15-годишно момиче, за да открадне бебето. Но след като е успяла да се добере до ембриона, е видяла, че е бебето е мъртво и го е оставила.  Двете тела са намерени от съпругът на убийцата. Жената страда от психическо разстройство: смята, че е бременна, независимо от факта, че не може да има деца. Разказвала е на всички свои роднини и познати, че очаква дете и се е преструвала, че посещава гинеколог.

 

Отмъщението на Хелоуин

Хората често свързват днешния празник Хелоуин само със страшни костюми и сладкиши, но зад този ден стои една дълга и интересна история. Всичко започнало преди около 2000 години с древния келтски фестивал „Самхейн“, който се е празнувал на 1-ви ноември. Хората вярвали, че в нощта преди този празник мъртъвците се връщали на земята като духове. За да задържат скитащите духове далеч от домовете си, хората оставяли отпред храна и вино. Вярващите в това поверие носели маски, за да объркат духовете и да не бъдат завлечени в призрачното царство.

 

Сиамски близначета

В Ню Йорк успешно разделиха сиамски близначета чрез операция. 13-месечните момчета претърпяха сложна хирургическа намеса, продължила повече от 16 часа. Родителите на близначетата били изправени пред трудно решение, тъй като рисковете при подобна манипулация са изключително големи и съществува опасност от смърт или увреждане на мозъка за едното или двете деца. За щастие, тя бе успешна и децата ще могат да живеят пълноценно.

 

Четирима загинаха след рухване на балкон

4-ма души загинаха след рухването на балкон във Франция.  Сред загиналите има трима мъже и една жена.  Жертвите са били на около 20 години. Инцидентът е станал в град Анже. Балконът се е срутил, след като група млади хора излезли на балкона, за да отпразнуват покупката на ново жилище. 14 души са ранени. Падането е причинило и срутването на двата балкона под структурата. Балконът е бил част от новопостроен жилищен комплекс.