Руският А321 се е разрушил още във въздуха

Details

Самолетът на руската авиокомпания „Когалимавия“, на 30 октомври се разби на Синайския полуостров, се е разпаднал още във въздуха.

Разрушаването на самолета е станало във въздуха и фрагментите му са разпръснати на площ от 20 кв км.

Припомняме самолет А321 на руската компания „Когалимавиа“ от египетския курорт Шар мел Шейх до Санкт Петербург се разби в Синай 23 минути след излитането си.

Загинаха всичките 217 пътници и 7-членен екипаж. Сред жертвите има 25 деца, като голяма част от пътниците са руснаци, има 4 украинци и един гражданин на Беларус.

По-рано днес спасителите съобщиха, че са отрили тяло на 3-годишно детенце на 8 километра от мястото на падане на самолета.

По тая причина радиусът на издирване е увеличен до 15 километра. До момента са открити телата на 168 души.

Във въпросната зона вече работят над 100 спасители, пристигнали от Русия. Основната им задача в момента е да намерят всички тела на пътниците и екипажа

За момента се изключва версията за атентат, независимо, че от Ислямска държава поеха отговорност за катастрофата.

Все пак, авиокомпании като Луфтханза, Ер Франс, както и Емирейтс са взели решение да прекратят временно полетите над Синай.

ИзиДжет и Бритиш Еъруейс обаче продължават да летят към египетския курорт.

Египетският президент Абдел Фатах ас Сиси днес призова да се изчакат всички резултати от разследването за катастрофата на руския самолет в Египет, преди да се правят предположения за възможните причини за трагедията.