Путин отказа да се полее със студена вода

Details

Целта на предизвикателството е събиране на дарения за благотворителна организация – асоциацията Ей Ел Си, която полага усилия в борбата с болестта на Шарко, известна още като болестта на Лу Ге – невродегенеративно заболяване.

Много хора вече откликнаха на идеята, включително видни личности като Бил Гейтс, Джордж Буш-младши и Марк Зукърбърг, както и много спортисти, сред които най-добрият ни тенисист Григор Димитров, актьори и музиканти.

Вин не направи изключение и се заля с леденото предизвикателство, като номинациите му обаче бяха доста интересни: Владимир Путин, Анджелина Джоли и Мишел Обама.

Вин Дизел успя да ядоса руския държавен глава Владимир Путин.

Как? Като го номинира в предизвикателството с ледена кофа.

Руският президент Владимир Путин отказа да се полее със студена вода и да стане част от международната кампания на известни личности в помощ на болните от амиотрофичната латерална склероза.

Официалният говорител на руския държавен глава обаче категорично заяви, че Путин си няма и представа какво е това ледено предизвикателство и определено има доста по-важни неща завършене.

До момента заради всички звезди, които се заливат със студена вода са събрани над 16 милиона долара за кампанията, която миналата година е придобила едва 1500 долара.