Припомняне на днешните новини 11.10.2016

Details

Шофьор е прегазил група нелегални мигранти близо до френския град Кале. Те се опитали принудително да спрат колата му, за да се качат и нелегално да влязат във Великобритания. Шофьорът не пожелал да качи непознатите. Той намалил, но не спрял, защото се уплашил да не го нападнат. Вместо това минал през двама от тях – мъж и жена. Мъжът починал по-късно в болница, а съпругата му оцеляла след оказана медицинска помощ.

Арестуваният сириец в Германия имал връзки с „Ислямска държава“. Той е планирал да извърши терористичен атентат. Албакр успя да се измъкне от полицията, която тъкмо се готвеше да нахлуе в жилищната сграда. Полицията стреля предупредително, но не успя да го спре. Следствието се опитва да установи дали намерените в жилището му експлозиви са като използваните при атентатите в Париж на 13 ноември и в Брюксел на 22 март.

Жестока трагедия в Китай след срутване на няколко блока. Най-малко 17 души загинаха в Източен Китай при рухването на четири жилищни блока, обитавани от работници мигранти. От отломките досега са извадени 17 тела и шестима оцелели. Спасителите се опитват да установят дали под развалините има още живи хора. Според местен жител жертвите са предимно работници мигранти от други китайски провинции. Властите в Люйчън са започнали разследване на причините за срутването.

Ферма отглежда зеленчуци сред пустиня. Слънчеви лъчи и морска вода.  Това е всичко, необходимо на една нова, футуристична ферма, за да произвежда 17 000 тона домати годишно насред пустинята в Южна Австралия. Това е първата селскостопанска система от този вид в света.  Тя не използва почва, пестициди, изкопаеми горива или подпочвени води.