Припомняне на днешните новини 10.10.2016

Details

Дъждовете на урагана Матю предизвикаха силни наводнения в американския щат Северна Каролина. Хиляди хора трябваше да бъдат спасявани от домовете и автомобилите си, а броят на жертвите достигна 15. Повечето смъртни случаи са станали при повличане на автомобили от водната стихия.  През изминалата седмица ураганът причини смъртта на над 500 души в Хаити при преминаването си през Карибите.

Своеобразна паника настана в германската провинция Саксония. Причината е „съмнение за подготвено нападение с експлозиви”. Полицията в Германия все още издирва 22-годишен сириец, заподозрян, че подготвя атентат срещу голямо летище в страната. Той успя да избяга от полицията, след като жилището му бе щурмувано и в него бяха открити големи количества експлозиви.

Яростната реч на Де Ниро е заснета по време на клип, в който известни личности призовават американците да гласуват на предстоящите избори за президент през ноември. Доналд Тръмп е жалък, той е куче, свиня, мошеник, скапан актьор, противен тип, който не знае за какво говори, който не проучва темите, по които говори, на когото не му пука за нищо, който не плаща данъците си.

Самоков на протест срещу идеята за бежански центърл Граждани на Самоков протестираха на площада в града. Хората споделиха, че целта им е децата на България да имат добро бъдеще, да се запазят традициите и нравите без да бъдат повлияни от чужда култура и разбирания, каквито носят със себе си мигрантите.