Припомняне на днешните новини 04.10.2016

Details

В Москва тръгва делото за убийството на Борис Немцов

Петима мъже се явиха днес пред военен съд в Москва, обвинени във връзка с убийството на руския опозиционен лидер Борис Немцов, който беше застрелян близо до Кремъл миналата година. Немцов е бил убит с четири изстрела.  Оръжието, с което е убит Немцов, не е намерено.

Белгийската столица Брюксел отново е на тръни заради опасност от терористична заплаха.  Съмнителният пакет се намира в кола, паркирана в района. Само преди няколко месеца – през юни, подобен сценарий се разигра на централната гара в Брюксел. Там бяха намерени два съмнителни куфара, но тревогата се оказа фалшива.

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони, е приет в болницана 30 септември, веднага след пристигането си в Ню Йорк.  Открити са му проблеми с кръвното и възпаление в областта на сърцето, следствие от тежката хирургична интервенция.  Преди дни Берлускони навърши 80 години.

Майката на Плевнелиев изпаднала в стрес след наглия обир. Славка му дала 500 лв. След това мъжът поискал чаша вода и докато жената я сипе бандитът успял да открадне още 100 лв., след което е избягал.

11 крави бяха убити във Великобритания, след като бяха блъснати от влак. Инцидентът блокира железопътна линия в Англия за часове.

ТОКШОУ, Цветан Кунчев. „Многоезичието и равни права в Европейския съюз: Ролята на жестовите езици“, 28 септември и Национална Асоциация на преводачите на жестов език в България (НАПЖЕБ).