„Пица Радо“ в Сапарева Баня

Details

Много ми е приятно, казвам се Радостин Ангелков.

Ресторанта, в който се намираме, се казва „Пица Радо“.

Пиците, които приготвяме са по оригинална италианска рецепта и с италиански продукти. Брашното, колбасите, моцарелата, доматения сос, се доставят от Италия.

Откриването беше наскоро, през миналата година. Идеята е на моята сестра, която искаше да правим такива пици тук. Помислих малко и се съгласих. Тук помещението беше много старо, беше ужасно, беше много мръсно, приличаше на мазе. Тогава повикахме архитект, който да направи интериорен проект. Този проект стана много хубав, след което аз започнах да си правя всичко сам. За плочите, повиках мой приятел – майстор, който да ми помогне. И така, когато всичко стана готово, изчакахме да мине пълнолунието, и по време на новолунието направихме откриването. Поканихме много приятели, глухи и чуващи. Повикахме и поп, за да направи освещаване. Хапнахме, пийнахме и така започнахме.
В началото се притеснявах, как точно се правят тези пици, не знаех кое как се прави, но постепенно се научих, свикнах и сега вече зная. Сега вече нямам проблем.

В България има много ресторанти, в които се приготвя българска кухня и на хората им е омръзнало да им предлагат едно и също. Те искат да опитат нещо различно. За това решихме да вземем идеята от италианците и да предложим нещо, ново, модерно и с перфектен вкус. После започнаха да идват все повече и повече клиенти, които бяха много доволни.

Да, само една е.

Обмисляме, да направим още една пицария във Варна или в Бургас. Но няма да е сега, ще е малко по-нататък.
Сега тук имаме да довършим още много нови, модерни неща, за да бъдат клиентите още по-доволни, когато опитват нашата вкусна кухня.
Аз сам обучих една жена, как да приготвя спагети, специалитети от пилешко, свинско и телешко месо. Обясних й как да ги приготвя тези неща и тя много добре започна да се справя, сега е супер готвач.

Аз мисля, че може би има и други глухи, които са собственици на ресторанти. Не съм само аз, сигурен съм, че има и други.