От закона печели… пицата! и т.н.

Details

Продават бебе в интернет.

Германската полиция започна разследване, след като в интернет се появи обява за продажба на бебе. Цената на новороденото е била 5000 евро. Силите за сигурност са реагирали мигновено на сигнала и са взели от семейството детето на едва 40 дни. Униформените разкриха, че родителите са бежанци. Те са публикували снимка на бебето в обявата, а до снимката – и неговата цена. Родителите са били задържани от полицаите, но по-късно са били освободени.

iPhone 7 се взриви

Докато целият свят обсъжда провала на Samsung с Galaxy Note 7, китайските медии съобщават за втори случай на взривил се iPhone 7 в рамките на две седмици. Смартфонът избухнал в ръцете на собственика си, докато снимал видео. Апаратът буквално се пръснал на части, а осколките ранили човека по лицето и обгорили пръстите на дясната му ръка.

От закона печели… пицата!

Италиански кмет обяви война на дюнерите, кебапите и храните, които не са традиционни за местната кухня. Градоначалникът на Падуа Масимо Битончи,  е прокарал закон, станал известен като „анти-кебап“. Според него всички местни ресторанти трябва да гарантират, че 60% от всички продукти, които използват, са от местен произход. Битончи заяви, че цели са запази културата на града и областта.

Клоун намушка тийнейджър в Швеция

Мъж, носещ маска на клоун, намушка с нож тийнейджър в западната част на Швеция. Момчето се е разминало с леки наранявания. Инцидентът е станал в град Варберг, намиращ се южно от Гьотеборг. На територията на Щатите бяха регистрирани редица нападения от хора, облечени като клоуни от филми на ужасите. През последните дни в Джорджия, Алабама и Вирджиния са били арестувани общо 12 души.