Нямат пари, но не им се работи

Details

Българските младежите са най-големите мързели на Европа

75% от младите хора в страната ни не се интересуват от политика, почти 28% от тях заявяват, че ще гласуват, а други 10% биха продали гласа си веднага.

Две трети от младежите признават, че имат прекалено много свободно време и не правят нищо, като се позова на изследване на Министерството на младежта и спорта.

77% от родната младеж признава, че гледа телевизия, виси в социалните мрежи и не иска да учи. Малко над 63% от тях не спортуват и нямат желание за това, а около 69% даже и не четат.

Успоредно с това близо 33 на сто от тях признават, че парите не им стигат, живеят трудно, но други 51% не искат да работят.

За полова принадлежност изследването сочи, че повечето мързеливци от младежите са момчета. Близо една трета от тях искат да емигрират, но не знаят чужд език.

Плачевната статистика показва колко всъщност мързеливи могат да бъдат бъдещите поколения. Но Даниел Паликаров не е съгласен с това изследване и казва, че обкръжението му е различно. Той работи в неправителствения сектор и коментира, че в страната ни няма създадена от институцията среда, в която младите хора да бъдат насърчавани да бъдат активни.