Куче подкара трактор по магистрала

Details

Оживен участък от магистрала М74 в Шотландия бе временно затворен в сряда поради съобщения за куче, което кара трактор на пътя. За инцидента, който предизвика километрични задръствания.

Впоследствие се разбра, че овчарско куче на име Дон, собственост на фермера Том Хамилтън, явно се е облегнало на контролния лост на трактора и го подкарало.

Шофьорите, станали свидетели на случката, били шокирани. Животното не сигнализирало, когато сменяло пътните платна безразборно.

Полицията потвърди за задръстванията и с голямо неудобство трябваше да обясни причината за тях – куче, което поело контрола над трактор в Южен Ланаркшър.

Шотландската пътна полиция пусна информацията в Туитър, като включи уверението, че в случая не става дума за шега. След известно преследване кучето-тракторист било отбито от пътя и свалено от селскостопанската машина.

По време на премеждието никой не бил пострадал. Полицията предполага, че кучето е подкарало без да иска трактора от близка нива, след като се е покатерило на седалката и на таблото на возилото.