Клоунската агресия зарази и Австрия и т.н.

Details

Стотици сгради рухват след мощните трусове в Италия

 

Стотици сгради рухват след мощните трусове, които разлюляха Централна Италия в сряда вечерта. Равносметката след земетресенията е плашеща – множество постройки са разрушени, две села са сринати до основи, а хиляди граждани не смеят да се приберат в домовете си. В малкото италианско градче Кампи ди Норча църквата „Сан Салваторе“ се срути пред очите на десетки граждани. Селището Аматриче също е изцяло разрушено. Преди два месеца в същия регион имаше смъртоносно земетресение. Щетите след него бяха в размер на 4,5 млрд. евро. Загинаха 280 души, а стотици останаха без дом.

 

Венецуела на ръба на гражданска война

 

Един полицай загина, а двама бяха ранени при опит да разпръснат протест на опозицията във венецуелския щат Миранда. Стотици хиляди хора, развяващи националното знаме и носещи бели тениски, станали символ на бунта срещу управляващите, преминаха на протестни шествия в столицата Каракас и други населени места. През тази година във Венецуела рязко се изостри дефицитът на храни и стоки от първа необходимост на фона на продължаващата икономическа криза. Основната причина е в продължаващия спад на цените на петрола.

 

Последният дракон на Земята

 

Най-големият гущер, който живее в наше време и едно от най-редките животни на Земята е комодският варан. Основният му хабитат е  Бали. Комодският варан, наричан още дракон, е уникален в много отношения. Освен, че е най-големият гущер на Земята, той е отровен. Достига дължина над 3 метра и тегло до 100 кг. Може да спринтира със скорост 20 км/ч и да се гмурка на дълбочина до 4,5 метра. Има само една ушна кост, което ограничава слуха му в честотния диапазон от 400 до 2000 херца. Храни се с диви свине, други бозайници и птици. Напада и хора, когато навлязат в територията му. В устата му има около 60 зъба, с дължина до 2,5 см. Кожата му е покрита с костни плочки. Крайниците му завършват с дълги масивни нокти.

 

Паника в метрото в Бостън

 

Трима души пострадаха, след като силно задимяване във влакче предизвика паника на една от спирките на метрото в Бостън, Масачузетс. За да избягат, пътниците от задимените вагони изпочупиха стъклата. Паниката е заснета от свидетели на инцидента. Оказа се, че причината за задимяването е неизправност в двигателя.

 

Клоунската агресия зарази и Австрия

 

Клоунската агресия зарази и Австрия. Трима души бяха ранени при три различни нападения в Австрия от лица, маскирани като клоуни. Подобни нападения имаше в САЩ, Великобритания, Германия, Нова Зеландия и Австралия, но за първи път сега са регистрирани в Австрия. Германските власти съобщиха, че са получили сигнали за около 370 нападения срещу граждани от клоуни-гадняри. Полицията предупреди, че нападенията може да се умножат с наближаването на празника Хелоуин в края на месеца.