Интервю на Иван Бургов с президента на международния комитет за спорт за глухи Крейг Кроули

Details

София ще бъде домакин на Олимпийските игри за глухи през 2013 година. Събитието ще се проведе от 26 юли до 4 август. В него ще участват около 3500 състезатели от близо 80 страни, представители на 18 вида спорт.

Споразумението за провеждането на 22-ата олимпиада бе подписано от министъра на спорта Свилен Нейков , президента на международния комитет за спорт за глухи Крейг Кроули и президента на Българската Федерация Николай Николов. София ще бъде за втори път домакин на такова събитие след 1993 година, и заедно с Копенхаген ще бъдат единствените два града в света, домакинствали по два пъти тези игри.

Предлагаме ви интервю на Иван Бургов с  Президента на международния комитет за спорт за глухи Крейг Кроули – специално за ВЗАИМНО ТВ.

Публикуваме и интервюта с министъра на спорта Свилен Нейков ,  с президента на спортната федерация на глухите в България Николай Николов и с Крейг Кроули при подписването на  договора за домакинството на София на Олимпиадата за глухите „ Дефлиймпикс „ през 2013г.

 

http://www.gong.bg/view_article.php?article_id=300139

http://bnt.bg/bg/sport/view/85509/olimpijski_igri_za_gluhi

http://www.ciss.org/news/enews/?PID=2&id=1621