Зверско убийство на дете в Москва

Details

Жестоко убийство в Москва. Детегледачка е обезглавила 4-годишното дете, за което се е грижила, след което е излязла от дома и го е запалила.

Жената обаче взела главата на момиченцето със себе си и отишла на станция „Октябрское поле” на метрото.

Там, сред хората, тя започнала да размахва отрязаната детска глава, да крещи „Аллах акбар” и да заплашва, че ще се взриви.

Детегледачката, която е от Узбекистан, е била неутрализирана от органите на реда на метростанцията. Докато те успеят да реагират обаче останалите хора вече са били в ужас от гледката.

След задържането й и направената проверка на място полицаите не са открили взривно устройство нито у жената, нито на метростанцията и в района.

Паралелно пожарникарите са успели да изгасят апартамента, спасявайки 4 човека, които са живели в същата сграда. След като потушили огъня, те са открили и тялото на обезглавеното момиченце.

След като научила за случилото се, майката на убитото дете е изпаднала в безсъзнание и е откарана в болница.

Предполага се, че Гюлчехра може да е била под въздействието на леки наркотици.

„Московский комсомолец“ задържаната е Гюлчехра Бобокулова, гражданка на Узбекистан. Родена е през 1977 г. в бившата съветска република.

Тя е била наета за детегледачка от родителите на убитото дете. Според Федералната миграционна служба на Руската Федерация обаче убийцата е работила нелегално.

Тя е пристигнала в руската столица в края на януари и е подала документи в съответното ведомство. Декларирала е, че идва в Москва, за да си намери работа.