Заподозрян за убийството на Немцов се самовзриви с граната

Details

Заподозрян в съпричастност към убийството на Борис Немцов се самовзриви с граната в Грозни.

Един от задържаните за убийството на Немцов е служил в полицията в Чечения.

Според източника заподозреният бил обкръжен от полицейски служители в апартамент на улица „Лев Яшин“ в чеченската столица. В отговор на заповедта на полицаите да се предаде той оказал съпротива, като хвърлил по тях една граната, а с втора се взривил. При избухването на гранатата той получил наранявания от осколките и починал на място.

Никой от участващите в операцията полицаи не е пострадал.

На 7 март за съпричастност към убийството на опозиционния лидер Борис Немцов бяха задържани Анзор Губашев и Заур Дадаев. После стана известно, че са задържани още двама души – по-малкият брат на Губашев и неизвестен мъж, който в момента на убийството бил с Дадаев в колата, от която били произведени изстрелите срещу Немцов.

Един от задържаните за убийството на Борис Немцов – Заур Дадаев, е направил пълни самопризнания. Той няма работа и семейство и не живее на постоянния си адрес в Ингушетия.

Задържани са и още трима души, подозирани в съпричастие. Един от тях е малкият брат на Губашев – 31-годишният Шагид, а другите са Рамзан Бахаев на 45 години и Тамерлан Ескерханов на 34, който пред съда е заявил.

Другите двама – Рамзан и Шагид, също заявиха, че не са участвали в атентата, като дори не знаели за него.

Въпреки това и тримата остават в ареста до 28 април.