Жертви от самолета били намерени хванати за ръце

Details

Полет QZ8501 изчезна в неделя по време на курс от Индонезия към Сингапур
заедно с всички 162-ма души на борда си. По-рано във вторник официално бе потвърдено, че самолетът се е разбил близо до Борнео.

Самолетът на „ЕърЕйша” изчезна от радарите в неделя, когато прелитал над Явайско море. Малко преди да изгуби връзка, пилотът поискал да се изкачи по-високо, за да избегне буреносни облаци.

Те са получили информация от пилоти, прелитащи над зоната, че се вижда сянка с формата на самолет на дъното на морето.

На борда на изчезналата машина е имало седем души екипаж и 155 пътници, включително 16 деца и едно бебе. Повечето от пътниците на борда са индонезийци, но е имало и трима души от Южна Корея, както и по един от Малайзия, Сингапур и Великобритания. Един от членовете на екипажа е французин.

Спасителите са видели във водата трупове и багаж в близост до брега на остров Борнео. Те заявили, че са „95% сигурни”, че това са отломки от изгубената машина, на борда на която пътуваха 162-ма души.

До момента спасителите са открили над 40 тела на загинали пасажери в катастрофата.

Три от плуващите по водата тела били с вкопчени едни в други ръце.

„ЕърЕйша” е превозвач от Малайзия.

Изчезването на самолета на „ЕърЕйша” край бреговете на Индонезия веднага натрапи сравнение с липсващия малайзийски самолет от полета MH370, който изчезна по време на полет между Куала Лумпур и Пекин през март тази година.