Жертвите в Украйна от миналата седмица достигнаха 82

Details

От избухването на сблъсъците на 18 февруари в центъра на Киев досега са загинали 82 души, собщи министерството на здравеопазването.

Данните са към 18 часа в събота, а по-късно пристигнаха съобщения за разгонване със стрелба и загинали на опити за траурни митинги в района на Луганск и Запорожието в Югоизточна Украйна.

Дмитрий Максимов, сребърен и бронзов медалист по джудо през 2013 г.  Дефлимпикс в София, е починал на Независимостта 18-ти февруари 2014.

19-годишният страда от глухота, спортна защитава техните права, заедно с други протестиращи на площад Независимост в Киев. Дмитрий граната отрязана ръка, той умира в полева болница от загуба на кръв.

„Към екипите на спешна помощ и в здравните заведения на Киев за медицинска помощ са се обърнали 622 пострадали, от които 405 са настанени в болница“, се казва в съобщението.

Но по неофициални данни броят на ранените надхвърля 1500. Мнозина от пострадалите не са търсили помощ в болниците от опасения, че властите ще ги издирят и арестуват.

Украйна има нов президент – избрания председател на парламента Олександър Турчинов, който временно ще поеме и президентските пълномощия, предаде ИТАР-ТАСС.

Това решение било необходимо, защото няма кой да подписва като държавен глава гласуваните в парламента документи. Виктор Янукович бе свален и избяга от Киев. Той все още е в неизвестност.

Преди няколко дни стана ясно, че протестиращите са превзели президентския дворец, а в района не се наблюдава присъствие на силите за сигурност.

Частен зоопарк, луксозна тоалетна и какви ли още не глезотии откриха демонстранти в изоставения дворец на украинския президент Виктор Янукович, пише Vevesti.bg.

Вижте част от луксозния дом на президента на Украйна.  Вижте златната тоалетна и луксозния дворец на Янукович (галерия+видео).