Духът на Майкъл Джексън в неговата къща, заснет от камера на CNN

Details

Рождено име Майкъл Джоузеф Джаксън
Роден 29 август, 1958 Гери, Индиана, САЩ
Починал 25 юни 2009 (на 50 г.)
Лос Анджелис, Калифорния, САЩ Стил Поп музика, R&B, рок, соул Глас Фалцет
Активни години 1967-2009
Музикален издател Мотаун, Епик  Уебсайт michaeljackson.com

Личен живот Джаксън има два брака. На 26 май 1994 година той се жени за Лиса Мари Пресли, дъщерята на Елвис Пресли. Осемнадесет месеца по-късно те се развеждат (19 януари 1996). На 14 ноември същата година изненадващо се жени за медицинската сестра Деби Роу. Развеждат се през октомври 1999 г. Но този брак позволява на Майкъл да стане баща на малкия Принс Майкъл Джуниър, роден на 13 февруари 1997 и Перис-Майкъл Катрин, родена на 3 април 1998 г.

През март 1988 година закупува земя в Санта Инес, Калифорния, окръг Санта Барбара и построява ранчото Невърленд (Neverland Ranch, наречено на острова в приказката за Питър Пан), което струва 17 милиона долара и покрива площ от 11 квадратни километра. На територията му се намира виенско колело, зоологическа градина, кино театър, въртележка и други развлекателни и увеселителни съоръжения. Стойността му през 2003 година е оценена на 100 милиона долара. Днес този парк не съществува, а ранчото е закупено от голф магнат.

Домът на Майкъл Джексън е с 30 стаи, 30 бани и голям брой кукли, скулптури, фигури и различни предмети. Специалните ефекти, използвани от Майкъл във видео клиповете му,  са често изобретен от самия него.

Майкъл Джаксън (на английски: Michael Jackson), познат също като MJ (произнася се Ем Джей), Кралят на поп музиката, съкратено Кралят на попа е американски музикален изпълнител, текстописец, продуцент, танцьор, хореограф, актьор и бизнесмен. Той е един от най-известните певци в света, а албумът му Thriller (1982) е продаден в над 110 милиона копия, което го прави най-продаваният музикален албум в историята. Държи рекорд в историята на музиката за най-много спечелени в една година (1984 г.) статуетки от наградите Грами – 8 на брой за албума си Thriller. Въвежда в музикалната индустрия така наречените short films, клипове-истории – каквито са Thriller, Bad, Remember the Time, You Rock My World, Ghosts и т.н.

Призрачното видение на Майкъл изникна по време на шоуто на CNN „Вътре в Невърленд“, което включваше интервю на водещия Лари Кинг с брата на Майкъл – Джърмейн. По време на снимките нито водещият, нито операторът са забелязали духа. Но след като клипът е публикуван в Youtube, феновете веднага забелязват сянката и подпалват мрежата със слухове.
По време на предаването, снимано седмица след смъртта на Джако, Мико Брандо – синът на Марлон, и дългогодишен приятел на клана Джексън, развеждат снимачния екип на обиколка из Невърленд. В един момент камерата им се насочва към дълъг коридор и тогава сенчестата фигура се появява в единия му край. Милиони фенове на Краля настояват, че това е именно неговият призрак.
CNN засне призрака на Майкъл Джексън