До 100 години ще живеем в подводни градове

Details

Ако погледнем 100 години напред в бъдещето, най-вероятно дори няма да ни се налага да напускаме домовете си.

Заради непрекъснато увеличаващото се население на Земята, немиуемно ще трябва да се намерят нови места за живеене.

Градовете могат да бъдат и още два вида – летящи и подземни. Целта на летящите градове е да се движат постоянно по света, за да избягват тежки климатични условия, а подземните небостъргачи ще са заровени толкова дълбоко, че няма да се влияят от тях.

Живеещите под земята няма да се радват на слънчева светлина, но пък стените ще предлагат спиращи дъха образи, благодарение на виртуалната реалност и LED осветление, променящо се спрямо настроението на живущите.

Идеята на виртуалната реалност е също да се адаптира към настроението на на хората – когато са ядосани, могат да показват гръмотевични бури, а когато са стресирани – успокояващи картини, като безкрайни зелени ливади.

Интелигентните стени ще променят и формата си в 3D, създавайки временни рафтове, столове, маси и какво ли още не. 3D принтери пък са на разположение да създават обекти, от които хората имат нужда.

Всяка къща и всеки град ще се превърнат в малки копия на Земята, създавайки всичко сами. Които можем да очакваме до 100 години, хората най-вероятно ще се превърнат в отшелници, защото няма да им се налага да излизат по никакъв начин от своята общност.