Дизел – последният герой на Париж

Details

Седемгодишната белгийска овчарка Дизел, част от екипа за специални операции, е била убита при полицейската операция в северното парижко предградие Сен Дени сряда сутринта.

Дизел е било щурмово куче, обучено да търси експлозиви.

Един герой изгуби живота си по време сряда спецакция в Париж. Този герой има муцуна, четири лапи и опашка и се казва Дизел. А за всички от полицията на френската столица загубата е равносилна на сбогуване с достоен колега.

Седемгодишната Дизел, която е порода белгийска овчарка, първа влиза в апартамента на терористите, за да провери за заложени експлозиви, на които може да попаднат колегите й.

В този момент жена, част от терористичната група, открила огън с автомат AK-47, след което се самовзривила, като задействала колан с експлозиви.

С всеотдайната си работа Дизел спасява над 100 полицаи, които са могли да бъдат на първа линия по пътя на смъртоносната експлозия. Франция, както и цялият свят в социалните мрежи, почетоха Дизел като герой.

Дизел загина като истински герой, защитавайки колегите си и изпълнявайки служебния си дълг!

Смъртта на Дизел предизвика траурна вълна в социалните мрежи. Хиляди публикуваха хаштага #JeSuisChien или #Аз съм куче.

„Поредната невинна жертва!“, „Почивай в мир!“ и „Не всички герои са хора!“, бяха изписани под снимката на Дизел в интернет пространството.