Джихадистите изисква 132 милиона долара

Details

Джихадистите, пленили американския журналист Джеймс Фоули, са искали 132 милиона долара откуп за неговото освобождаване.

Фоули бе отвлечен през ноември 2012 г. Тази седмица „Ислямска държава“ пусна в интернет видеозапис с неговото обезглавяване.

Властите в САЩ проверяват достоверността на видеозапис, показващ убийството на американския журналист Джеймс Фоули, който изчезна в Сирия преди две години, предадоха информационните агенции.

Същевременно семейството на Фоули потвърди смъртта на журналиста в изявление, качено в специална страница в интернет, в която се набираше подкрепа за операцията по издирването му, допълва БТА.

Ден след убийството на журналиста, Пентагонът призна, че е имало неуспешен опит за спасяването на американските заложници в Сирия.

Държавният департамент и Пентагонът са се обърнали към ръководството на Twitter и YouTube и Фейсбук за отстраняване на публикациите на „Ислямска държава“. В отговор на жалбите от социалната мрежа са обещали, че ще изтеглят снимките и видеоклиповете, които показват гибелта на Фоули.