Григор Григорян – технически директор по борба в МСКГ пред камерата на Взаимно

Details

Искам да ви представя господин Григор Григорян от Армения – Технически директор по борба в Международния спортен комитет за глухи (МСКГ)=(ICSD TD).

Г-н Григорян,от 3 до 8 септември България е домакин на 3-то Световно първенство по борба за глухи. Какво е вашето мнение за организацията и програмата на първенството?

-Най-напред искам да благодаря,че ме поканихте да поговорим. Не за първи път идвам в България, където са се провеждали много международни първенства по борба. Организацията както винаги така и сега е на високо ниво и това е благодарение на добре свършената предварителна работа на СФГБ.

Глухите борци много често си задават въпроса защо международните състезания се провеждат само през 4 години и не е ли възможно да се организират първенства през по-кратък интервал от време, например на всеки 2 години.

-Това е много важен въпрос,който отдавна ме вълнува.Аз също не съм съгласен състезанията да са през 4 години и дори бих желал те да се провеждат ежегодно.Трябва да кажа,че откакто съм избран за технически директор по борба в МСКГ въпросът да има международни състезания поне през 2 години е първостепенна задача и силно се надявам това да се осъществи.

Според вас има ли бъдеще борбата като спорт сред децата и жените с увреден слух?

– Има бъдеще,но за това се иска много упорита работа за официалното му утвърждаване.

От утре започват състезтелните дни какво ще пожелаете на състезателите?

-Здраве и високи спортни постижения!

Благодаря за отделеното време.

-И аз благодаря за вниманието на вас и целия екип на „Взаимно“.

http://www.struma.com/sport/iliyan-iliev-ot-dupnica-specheli-sreburen-medal-na-tretoto-svetovno_29471/