Глуха майка се бори, за да върне 3-годишния си син

Details

Тригодишното дете е някъде с баща си в Испания. Миглена е от Варна.

Историята на Миглена започва като приказка. През 2011 година, докато е на гости на приятели в Мадрид, се запознава с испанеца Иван Медина.

За по-малко от месец двамата се влюбват, макар че не могат да общуват, защото Иван не владее единствения език на Миглена – жестовете.

В края на 2011-а година се ражда синът им Марио. Миглена иска да доведе сина си в България, за да го видят нейните близки.

Идването в България обаче се оказва проблем. Бащата на детето ѝ отказва категорично, като измисля различни причини.

Миналото лято Миглена решава да дойде сама за един месец в България.

През цялото време мъжът ѝ я засипва със съобщения и писма колко много му липсва. В същото време съветва Миглена да отложи връщането си в Испания, защото търси квартира за нея, него и сина им.

И така минават почти три месеца, докато един ден на адреса на Миглена във Варна пристига писмо. То е от испански съд, а бащата я обвинява, че е изоставила семейството си и е избягала в България.

За намеренията на бащата свидетелстват две дати – на едната се вижда, че той продължава да пише на Миглена колко много я обича, а в същото време вече е подавал сигнал срещу нея, че е изоставила детето си, видимо от датата на жалбата му до испанските власти.

Така започва делото за родителски права и Иван прекъсва всякакъв контакт с Миглена. Сменя и телефонния си номер.

В отчаянието си майката тръгва да търси детето си сама. На адреса, на който са живеели с Иван в Мадрид, не открива никого. Разбира, че Марио е записан в друга детска градина.