Германци окуражиха бежанец да се самоубие и т.н.

Details

Германци окуражиха бежанец да се самоубие

Кметът на германския град Шмьолн съобщи, че минувачи окуражили мигрант от Сомалия да скочи от жилищен блок и да се самоубие. Полицаи са били повикани в сградата от домоуправителя заради група мигранти, които съобщили, че 17-годишно момче проявявало насилие. Когато униформените пристигнали, младежът стоял на перваза на прозорец на петия етаж. Полицаи и пожарникари опитали да убедят тийнейджърът да не скача, но той го е направил и малко по-късно починал от нараняванията си. Зяпачи, които присъствали на сцената, обаче започнали да насърчават детето да скочи.

 

Двама полицаи са загинали, а 19 души са ранени при взрив в Източна Турция

Двама полицаи загинаха, а 19 души бяха ранени, след като кола бомба избухна днес в близост до преминаващ полицейски автомобил в източния турски окръг Бингьол. Бомбата е била поставена от бунтовници от Кюрдската работническа партия (ПКК) и е задействана в близост до офиса на валията. Няколко часа по-рано бунтовници от ПКК са опитали да нападнат през нощта дома на валията, като са използвали снайпери и РПГ. Двама бунтовници успели да се доближат до вратата на къщата, но избягали, когато полицията отвърнала на огъня. Над 40 000 души, повечето кюрди, са загинали при сраженията, откакто ПКК за първи път вдигна оръжие срещу турската държава преди три десетилетия.

 

Газова експлозия отнесе няколко етажа на блок, трима загинаха

 

Поне трима души загинаха, а 13 са ранени, след като газ избухна по горните етажи на жилищен блок в град Рязан, Русия. Взривът е станал в ранните часове на неделя сутринта. Няколко апартамента са напълни разрушени. Има и пострадали автомобили, които са били паркирани пред блока и върху които са паднали парчета бетон. Около 70 души са изведени от сградата и настанени временно в близкото училище.

 

ТОКШОУ – Александър Иванов – Криейтив специалист, Заслушай се