Арестувахме косоварисъс снимки на отрязани глави

Details

Гранични полицаи задържаха днес четирима мъже, влезли незаконно в страната ни от Македония.   Мъжете твърдели, че са от Косово.

Гранична полиция ги е задържала при проверка на лек автомобил в граничното село Каменичка Скакавица, Кюстендилска област.

Четиримата не са разполагали с документи за самоличност, но са на видима възраст между 20 и 24 години. В последствие във вещите на единия от задържаните е открит паспорт, който той не представил при проверката.

Предполага се, че са влезли нелегално в България през „зелена граница“, избягвайки ГКПП „Гюешево“, а по-късно са се качили на автомобил, който е преминал законно границата, управляван косовски гражданин.

Шофьорът предложил подкуп на граничните полицаи в евро, за да не проверяват пътниците, след което веднага е бил арестуван.

Водачът на автомобила е задържан за 72 часа.

По неофициална информация, разследващите проверяват дали задържаните граждани на Косово са свързани с групировката „Ислямска държава“.

По неофициална информация в телефоните на мъжете са открити клипове, с които се рекламира „Ислямска държава“ и молитви, използвани от джихадистите.