Арестуваха сина и съпругата на лидера на Ислямска държава

Details

Ливанската армия арестува съпругата и един от синовете на лидера на групировката „Ислямска държава“ Абу Бакр ал Багдади. Двамата са били задържани, докато се опитвали да преминат през границата от Сирия в Ливан, поясниха представители от ливанските сили за сигурност.

Те са били арестувани край ливанския сунитски град Арсал, уточнява АФП. Задържаните веднага са били докарани в Министерство на отбраната на Ливан в Бейрут.

Арестът е извършен преди 10 дни, но е обявен сега до сигурното потвърждаване на самоличността им.

Не се споменават имената на двамата задържани. Ливанските власти засега не споменават националността на жената, но според някои източници тя е със сирийска националност. Момчето е на около 8 или 9 години.

Съобщава се, че тя е пътувала с фалшив паспорт и ще бъде подложена на разпит в централата на министерството на отбраната на Ливан.

Това е пореден удар по близки до лидера на групировката „Ислямска държава“. Неотдавна в резултат на удари на иракските ВВС западно от Багдад беше убит заместник-главатаря на екстремистката групировка – боен командир с прякор Абу Хазифа ал Ямани.