Скандал! Преводачът на службата за Мандела е измамник!

Преводачът за глухи хора на службата в памет на Мандела просто ръкомахал с часове!

Скандалът, който разтресе социалните мрежи и първоначално се смяташе само за слух, бе и официално потвърден. Мъжът, който прекара близо 4 часа до всички качили се на трибуната, за да отдадат почит към Нелсън Мандела, изобщо не е знаел какво прави.

Пред The Huffington Post трима лингвисти са потвърдили, че преводачът не е използвал знаците нито на американската, нито на южноафриканската вариация на езика.

Той просто движеше ръцете си наоколо, но в жестовете му нямаше никакъв смисъл, обяснява директорът на Федерацията на глухонемите в ЮАР. Депутатката Вилма Нюхут от управляващата партия, също глуха, се присъедини към обвинителите – „Той не казваше нищичко с ръцете си!“ Бях разочарован и унизен. Той правеше някакви свои си знаци, заявява и друг глух южноафриканецът, Браам Джордаан, член на Световната федерация на глухонемите. „Случилото се на службата е отвратително, това е нещо, което не трябва да се случва“, коментира той.

Ужасно, абсолютен цирк, много, много лошо, определи преводача и Никол дьо Тюа, лицензиран преводач на езика на глупонемите. „Навярно само той си знаеше какво казва!“ Още по-странното е, че и до сега, 24 часа след сцената, никой не знае кой точно е мъжът от службата, нито какво е името му и кой е отговорен за наемането му. Южноафриканското правителство все мълчи и скоро се очаква официално изявление оттам.

Проявите на човека бяха забелязани в социалните мрежи още във вторник.

„Абе, какво му има на тоя?!“, се появиха възмутени коментари във Facebook.

„Хм, този човек изобщо не ползва езика на знаците, аз съм глух и го познавам много добре“, пише например в Twitter Бруно Петер Друхен в отговор на жена, която пита откъде се е разбрало, че има измама.

Източник: Декември 2013.Скандал! Преводачът на службата за Мандела е измамник!  BNEWS.   11 Декември 2013.

http://www.bnews.bg/

Leave a Reply

  • (will not be published)