Роси Караджова сбъдна мечтата си – стана актриса

Партньорът й в шоуто “Байландо” – новинарят Христо Калоферов, първи поздрави с дипломирането хасковското момиче с увреден слух

Хасковлийката Росица Караджова сбъдна голямата си мечта да стане актриса. Красавицата с увреден слух се дипломира успешно в специалност Кино и телевизия в Нов български университет. Тя нашумя през 2010-а, когато се класира на втора място в танцовото шоу “Байландо”. На тържествената церемония в столицата сега бе партньорът й Христо Калоферов, с когото тя направи първите си стъпки към голямата сцена.

Седем години по-късно двамата отново се срещнаха в един от най-важните дни в живота на Роси. Изключително съм развълнувана. Изминаха невероятни години за мен тук в София, и дълги часове в залите на НБУ. Сила ми даваха моите близки, NOVA и ти, разбира се, сподели момичето пред микрофона на Калоферов. По време на следването си Роси се е снимала в няколко филма в киното и има договор за ролята си в спектакъла „Двама бедни румънци“. Хасковлийката продължава с магистърската си степен и с вярата, че мечтите се сбъдват.

Горди с постиженията й са и нейните учители от ПГ по лека промишленост “Райна Княгиня” в Хасково, както и членовете на Тракийското дружество. Преди няколко години Роси представи своята идея за сценарий за филм за разорението на тракийци – “Армаган – долината на смъртта”. Не се е отказала и от реализацията на своя киносценарий “Ритъмът на сърцето”, за който получи награда на “Южна пролет”.

Между арт ангажиментите си, Роси Караджова не загърбва и работата си в Младежката организация към Съюза на глухите в България.

Източник: Март. Роси Караджова сбъдна мечтата си – стана актриса. 12 Март 2017.

http://www.marica.bg/

Leave a Reply

  • (will not be published)