ПРОМЯНАТА навлезе във финалната си фаза – гласуването за финалистите

Най-голямата социaлно отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп и фондация Reach for Change вече е във финалната и най-важна фаза – онлайн кампания, която ще продължи до 24 ноември. Официалният старт на гласуването за петимата финалисти в ПРОМЯНАТА бе даден в ефира на „Здравей, България” от Ани Салич, посланик на инициативата, и Юрий Вълковски, мениджър на ПРОМЯНАТА за България. В продължение на 21 дни всеки може да подкрепи избрания от него предприемач чрез онлайн гласуване на сайта на инициативата: http://novatv.bg/gamechangers.

„Това са нашите финалисти – много светли, много различни, много позитивни хора”, заяви Ани Салич. „Ние им осигуряваме финансиране, обучение и медийна подкрепа. Но сега е моментът и вие да ги подкрепите. Гласувайте, защото това е страхотна морална подкрепа за тях”, допълни Юрий Вълковски, мениджър на ПРОМЯНАТА за България.

Петимата финалисти, които очакват да получат подкрепа, за да реализират своя проект, са: Александър и Ашод, които вярват, че ПРОМЯНАТА е в равните образователни възможности за деца с увреден слух; Любен и
Георги, които са убедени, че ПРОМЯНАТА е в интеграция на младежи от възпитателни институции чрез производство на велосипеди; Елена, която вижда ПРОМЯНАТА в ранното детско развитие на деца от ромски произход; Цонка, която е открила начина за ПРОМЯНА в психологичното консултиране и арт-терапия за деца в семейства на онкоболни; както и братята Владимир и Борислав, които са твърдо решени да водят борба със затлъстяването сред децата чрез спорт.

Всеки глас доближава социалните предприемачи до възможността да осигурят по-добро бъдеще на българските деца. Подкрепете Лицата на ПРОМЯНАТА и дайте шанс на добрите социални идеи да се случат – от 3 ноември до 24 ноември на http://novatv.bg/gamechangers.

Тримата кандидати, които съберат най-много гласове, ще продължат на следващия етап от конкурса за избор на абсолютен победител. Окончателното решение на журито и обявяването на победителя ще стане в началото на декември. Големият победител ще получи максималното финансиране от 30 000 лв., а останалите четири проекта – финансиране от
по 7 500 лв., като всеки от петимата финалисти може да разчита на менторска подкрепа, допълнителни обучения и консултации, медийно отразяване и популяризиране на своя проект.

Петте проекта бяха избрани от общо 296 кандидата, участвали в тазгодишното второ издание на конкурса за социални предприемачи ПРОМЯНАТА. Те бяха сред 27-те проекта, преминали през първоначалната експертна селекция, и получиха възможност в продължение на два месеца да доразвият идеите си чрез серия от бизнес обучения, консултации, срещи с ментори и допълнителна подкрепа в Акселератора. В края на септември, след задълбочени интервюта с представители на Нова Броудкастинг Груп и Reach for Change, бяха определени петимата финалисти в ПРОМЯНАТА 2015, които сега се борят да спечелят доверието и гласа на хората.

http://novatv.bg/

Leave a Reply

  • (will not be published)