Пловдивски таксита протестират пред парламента

Петнайсетина таксиметрови коли от Пловдив изненадващо паркираха пред паметника на Цар Освободител в София и насочиха фаровете си към Народното събрание. Жълтите автомобили блокираха движението в района, а шофьорите им излязоха навън и призоваха колегите им от столицата също да се включат в демонстрацията, съобщи агенция БЛИЦ.

„От Пловдив сме всички. Протестираме срещу правителството и измислените закони – метанови уредби, не знам си к’во. Години на колите и т.н. Това нас ни засяга пряко“, каза пред Канал 3 един от шофьорите. Те искат да се отмени задължителната пререгистрация на газовите уредби и метановите инсталации. По думите на демонстрантите, в момента по магистрала „Тракия“ от Пловдив пристигат още таксита.

„От вас научавам, ние не сме организирали тази инициатива. Предполагам, че някой е плащал на някого“ – това каза пред репортер на Пловдивската телевизия Георги Ряпов, председател на Националната асоциация за защита на превозвачите и таксиметровите шофьори. Ряпов допълни, че има още една сходна на оглавяваната от него организация, чийто председател също е отрекъл да има нещо общо с импровизирания протест в София.

Източник: Ноември 2013. Пловдивски таксита протестират пред парламента.ПОТВ. 27 Ноември 2013.

http://potv.eu/

Leave a Reply

  • (will not be published)