Петя Раева с лично дарение за Съюза на глухите

Кандидатът за кмет на Пловдив от партия ДПС Петя Раева дари компютър, закупен с лични средства, на Съюза на глухите с председател Спаска Джангозова.
Подпомагане на хората в неравностойно положение е лична кауза за Раева, която освен с каузите на малцинствата, е ангажирана и с проблемите на хората в неравностойно пложение.
От Съюза на глухите изброиха част от проблемите, които държавата не е решила като невъзможност да си повикат такси или сигнализират на спешен телефон, защото няма разработена специална система на SMS известяване, както е в Европа.

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИ

Друг голям проблем е достъпа до качествено образование, което лишените от слух не могат да получат заради липса на жестомимичен превод в преподаването във ВУЗ-ове.

Дойдох на тази среща, защото вие сте част от онова малцинство на България, което властта обича да крие, каза още Петя Раева.

Далеч от очите, далеч от сърцето на страната, сте поставени всички вие, които и без това несправедливо сте ощетени от събдата.

Аз имам приятелка глухоняма и съм израснала с нея, вашите проблеми са ми много близки и ви съчуствам искрено, продължи г-жа Раева.

Ще продължа тази кауза и ще направя всичко по възможностите ми, обеща кандидатът за кмет от партия ДПС.

Източник: 17 Октомври 2011.  Петя Раева с лично дарение за Съюза на глухите.

http://www.plovdiv-online.com/

Leave a Reply

  • (will not be published)