Международния ден на хората с увреждания – 3 декември

Спешъл Олимпикс България и фондация „Про Спорт“ в Международната конференция „Достъп до спорт – спортът инструмент за социално включване“, която организират на 03 декември 2014г. (сряда), от 13.00 часа в Музей на Спорта, Национален стадион „Васил Левски“. Цел на конференцията е да инициира дискусия за ролята на спорта като инструмент на социалната интеграция и да бъдат представени добрите практики.

В конференцията ще вземат участие Марта Джо Брайчич, директор за Югоизточна Европа на Спешъл Олимпикс Европа, Ноуен Грасен, мениджър на програма Атлети-лидери, Спешъл Олимпикс Европа, Агнешка Круковска, мениджър на програма Младежко вдъхновение, Спешъл Олимпикс Европа, Бетина Лееман, председател на младежкия съвет на Спешъл Олимпикс Европа, Н.Пр. Таня Радочай, президент на УНИЦЕФ, Петър Стоянов, Президент на Република България (1997-2002), Камен Каменов, зам. министър на младежта и спорта, представители на Министерство на образованието и науката, Министерство на здравеопазването, Министерство на труда и социалната политика, Минчо Коралски, изпълнителен директор на Агенцията за хората с увреждания, представители на Агенция за закрила на детето, народни представители, д-р Христо Христозов, Национален директор на Спешъл Олимпикс България, Борислав Попов, изпълнителен директор на Български футболен съюз, доц. д-р Боряна Туманова, СУ „Св. Климент Охридски“, доц. д-р Николай Панайотов, НСА „Васил Левски“, доц. д-р Антон Хиджов, СУ „Св. Климент Охридски“, гл. ас. Стоян Денев, ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, Емил Иванов, спортен администратор на Спешъл Олимпикс България, Яна Камбурова, спортен клуб „Конкур“, кметове на Общини партньори, представители на български спортни федерации, представители на ресурсни центрове и училища, треньори и атлети – медалисти от световни и европейски състезания и техните семейства.

В рамките на конференцията ще се проведе официална церемония, на която ще бъдат връчени годишните награди «ПроСпорт‘2014» за развитие на доброволчеството в подкрепа на спорта за хората с увреждания в следните категории: гражданска организация, училище, университет, спортна федерация, спортен клуб, държавна институция, корпоративен партньор, доброволец и община.

Може да гледата конференцията на живо на: http://binar.bg/

 

____________________________________________________________________________________________________________

spewxl                                                                                                     ProSport

ГОДИШНИ НАГРАДИ „ПРО СПОРТ“‘2014

На 03 декември 2014г. (сряда), от 13.00 часа в Музей на Спорта, Национален стадион „Васил Левски“ , фондация „ПроСпорт“ в партньорство с Спешъл Олимпикс България организира официална церемония „Достъп до Спорт“, на която ще бъдат връчени годишните награди «ПроСпорт» за развитие на доброволчеството в подкрепа на спорта за хората с увреждания в следните категории:

гражданска организация, училище, университет, спортна организация, държавна институция, корпоративен партньор, доброволец, медия и община.

НОМИНАЦИИ ЗА ГОДИШНИТЕ НАГРАДИ „ПРО СПОРТ“ ЗА 2014“
В категория „Доброволец“
> Димитрия Халилямова, треньор по лека атлетика
> Марияна Георгиева, ресурсен учител
> Зоя Тодорова, социален работник

В категория „Държавна институция“:
> Ресурсен център – Разград
> РИО на МОН – Смолян
> Ресурсен център – Бургас

В категория „Гражданска организация:
> Национална Асоциацията на ресурсните учители в България
> СПОФ – „Читалища“
> Фондация „Светът на Мария“

В категория „Спортна федерация“:
> Български футболен съюз
> Българска федерация по тенис
> Българска спортна федерация за деца лишени от родителска грижа

В категория „Спортен клуб“:
> СК по лека атлетика „Дунав”, Русе
> СК по джудо на „БУДО- СУ „Св. Климент Охридски“
> Ездови клуб „КОНКУР“, Ихтиман

В категория „Университет“:
> Софийски университет „Св. Климент Охридски“ – департамент „Спорт“
> Великотърновски университет „Св.св. Кирил и Методий“
> Национална спортна академия „Васил Левски“

В категория „Община“:
> Община София
> Община Смолян
> Община Карнобат

В категория „Училище“:
> ПУ „П.Р. Славейков“, Плевен
> СУПЦ „ Княз Борис I”, София
> ПУ „Петър Берон“, Добрич

В категория „Корпоративен партньор“:
> САБ лаб
> Агромах
> Виваком

В категория „Медия“:
> България Он Ейр
> Sportal.bg
> БНТ

Специални награди:
Специални награди за Министерството на младежта и спорта и Агенцията за хората с увреждания за насърчаването на спорта като инструмент за социално включване.

За допълнителна информация:

Деница Давидкова, мениджър „Комуникации“ на Спешъл Олимпикс България,

тел. 0885 321 361

Този документ е част от проекта „Гласът на ощетените”, който се реализира с финансовата подкрепа на Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. Цялата отговорност се носи от Сдружение „Медии с човешко лице” и при никакви обстоятелства не може да се приеме, че този документ отразява официалното становище на финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и на Оператора на Програмата за подкрепа на неправителствените организации в България.. 

  Още за Програмата в www.ngogrants.bg.

 

Leave a Reply

  • (will not be published)